Svijet

DOSTA JE! Načelnik stao u kraj iritantnoj turističkoj epizodi i IMA JASNU PORUKU (FOTO)

Nije neobično u primorskim krajevima u regionu na plaži zateći peškire ili ležaljke “parkirane” u hladovini. Turisti, ali i pojedini lokalci, često u cik zore stižu na plažu kako bi sebi osigurali ugodan boravak tokom dana.

DOSTA JE! Načelnik stao u kraj iritantnoj turističkoj epizodi i IMA JASNU PORUKU (FOTO)
FOTO: PROFIMEDIA

Ostavljajući liče stvari, tako obilježe “svoju teritoriju”, na koju se vraćaju kasnije. Rezervisano mjesto ih čeka, dok se ostali koji odluče duže odspavati, snalaze u gužvi.

Ovoj iritantnoj turističkoj epizodi, vlasti u Tribunju kod Šibenika odlučili su stati u kraj.

U akciju je krenuo lično načelnik ove opštine Marko Grubelić, koji je s plaže Bristak pokupio sve peškire i ležaljke i premjestio ih u dvorište opštinske zgrade, a potom sve objavio na Fejsbuku, napomenuvši da će slijedeći put, stvari ostavljene na plaži, završiti na smeću.

[NEMA REZERVACIJE HLADOVINE NA PLAŽAMA]Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine…

Posted by Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj on Tuesday, July 23, 2019

Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine plaže Bristak, mogu ih pronaći u dvorištu opštinske zgrade na adresi Zamalin 22. Ne ostavljate svoje stvari po plažama na način da sebi rezervišete mjesto jer sljedeći put kad ih tako ostavite, idu direktno na smeće. Dodatno, nakon što smo maknuli napuštene peškire i ležaljke nekoliko ljudi s djecom koji su došli rano na plažu, a nisu imali mjesta u hladovini, tamo su se i premjestili – napisao je načelnik Grubelić na Fejsbuku.

On se svim turistima i građanima zahvalio na razumijevanju i saradnji, piše Avaz.