Društvo

DR TIODOROVIĆ O STANJU U SRBIJI "Ne postavlja se pitanje zatvaranja škola"

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

DR TIODOROVIĆ O STANJU U SRBIJI "Ne postavlja se pitanje zatvaranja škola"
FOTO: FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je riječ o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odjeljenja ili cijele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

On je rekao, kada se radi o porastu slučajeva korona virusa, da se može očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja oboljelih.

– Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i cijeli tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja – rekao je Tiodorović.

Prema njegovim riječima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mjere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje i dodao da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gdje se nisu poštovale mjere i gdje bude skoka rasta oboljelih.