Hronika

Drama ispred zgrade Vlade RS: Državljanka Crne Gore htjela doći do Dodika, pa napala policajca

Državljanka Crne Gore napravila je pravu dramu danas ispred zgrade Vlade Republike Srpske, kada je zatražila da je primi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a zatim napala policajca koji radi na obezbjeđenju, otkriva Srpskainfo.

zgrada Vlade Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdili su za Srpskainfo da se desio incident i da je nakon toga uhapšena strana državljanka.

Prema našim saznanjima, ova žena je jutros rano došla na prijavnicu zgrade Vlade Srpske i zatražila da bude puštena unutra.

Pročitajte još

– Ona nije imala potpunu dokumentaciju, ali je tražila da je odmah primi Milorad Dodik i da se mora sastati sa njim. Radnici na prijavnici su joj objasnili da joj dokumentacija nije potpuna, da izvadi ostale papire i da ponovo dođe – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Ona je nakon toga otišla, ali se vratila opet danas oko 15 časova, ali i dalje nije imala potpunu dokumentaciju.

– Kada su je radnici sa prijavnice odbili, ona je počela galamiti i tražila je da je odmah primi srpski član Predsjedništva BiH. Oni su joj probali objasniti da ne može tek tako da dođe, ali je ona tada postala agresivna i počela je da galami. Tada je nastao pravi haos, ona je vrištala i galamila i pravila scene, tražila je da je odmah puste kod Dodika – ističe sagovornik Srpskainfo.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tada im je prišao policajac koji radi na obezbjeđenju Vlade Srpske i upozorio ju je da mora da se smiri.

– Ona je odbijala da se smiri i nastavljala je da vrišti i galami. Nakon toga joj je policajac ponovio ako se ne smiri, da će biti uhapšena, ali je ona to ignorisala. Tada joj je policajac rekao ako ne prestane da će biti uhapšena, ali je ona opet nastavila po svome – kaže pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, policajac je tada krenuo da je uhapsi i ona je pružala prvo pasivni, a zatim i agresivni otpor policajcu.

– U jednom trenutku ona je i udarila policajca, te je nakon toga uhapšena. O svemu je obaviješten i sudija za prekršaje, te je ona kažnjena po dva člana – ističe sagovornik Srpskainfo.

Dodaje da će ona večeras biti izvedena pred sudiju za prekršaje, pošto se radi o stranoj državljanki.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu