Svijet

DRAMA NA SVADBI Bijesni svatovi pretukli i protjerali MLADOŽENJU SA VJENČANJA (VIDEO)

Bjesna masa protjerala je jednog mladoženju iz Pakistana sa sopstvenog vjenčanja, nakon što se pojavila njegova prva žena i obavijestila novu nevjestu da je on već oženjen, i to ne sa jednom već sa dvije žene.

DRAMA NA SVADBI Bijesni svatovi pretukli i protjerali MLADOŽENJU SA VJENČANJA (VIDEO)
FOTO: PIXABAY/PROMO

Masa je gurala i udarala Asifa Rafika Sidikija, starosti oko 30 godina, pokidala mu košulju i pantalone, a on se na kraju sakrio ispod autobusa. Asifa je spašavala prvo policija, a potom grupa slučajnih prolaznika, prenio je BBC, dodajući da je poligamija legalna u Pakistanu.

Međutim, iako muškarac može da ima čak četiri žene, on mora dobiti saglasnost prethodnih supruga prije nego što se ponovo oženi. I

zgleda da Asif nije ispunio taj ključni zahtjev jer su njegova nova mlada i njena porodica prvi put za to čuli kad se u banketnoj sali u Karačiju pojavila njegova bijesna žena.

Šta nije u redu sestro? – čuje se kako je jedan od rođaka u sali.

Žena, Madiha Sidiki, koja se pojavila na svadbi sa svojim sinom, nije gubila vrijeme da objasni o čemu se radi.

– On je moj muž i otac ovog djeteta. Rekao mi je da ide u Hajderabad na tri dana – rekla je Madiha.

Porodica je potom pokušala da je uvede u sporednu prostoriju, što joj je dalo priliku da dodatno potkrijepi svoje tvrdnje.

Posted by Sumair Gaddi Rajput on Monday, February 10, 2020

– Ovo je moja svekrva, a ovo je moja snaja, koja je rekla da je njena majka bolesna već tri dana i da prima infuziju – rekla je Madiha upirući prstom u neke svatove, prije nego što se obratila samoj nevjesti.

– Da li ti znaš da je on moj muž? Nije ni razmišljao o ovom nevinom djetetu…

Priča ni tu ne staje – Madiha je rekla da se udala za Asifa 2016, nakon što su se upoznali na Federalnom Urdu univerzitetu u Karačiju gdje je on radio. Onda je otkrila da se tajno oženio drugom ženom, Zehrom Ašraf, učiteljicom Ženskog univerziteta Džinah u Karačiju 2018. Madiha je za taj brak saznala iz poruka koje mu je Zehra slala.

Madiha je ispričala da je Asif prvo poricao da ima drugu ženu, ali je kasnije priznao. Upravo je Zehra bila ta koja je obavijestila Madihu o trećem vjenčanju, zbog čega je pobjesnila i došla na svadbu.

Posted by Sumair Gaddi Rajput on Monday, February 10, 2020

Nije jasno šta se dogodilo potom. Policija koja je došla na mjesto incidenta rekla je za BBC da su rođaci nevjeste napali Asifa, rastrgli njegovu odjeću i pretukli ga tako da je bio sav modar. Asifa su spasili policajci koji su ga odveli u obližnju stanicu, ali su ga rođaci nevjeste pratili i čekali da on izađe.

Oni su se bacili na njega čim se pojavio, zbog čega je pobegao ispod autobusa. Na snimku incidenta čuje se kako mu prijete da izađe „ili će zapaliti autobus“, dok uplašeni Asif uzvraća: “Za minut, za minut”.

Kako se pripremao da izađe, slučajni prolaznici su intervenisali kako bi spriječili dalje nasilje. Rao Nazim, šef policijske stanice Taimurija rekao je za BBC da još nije podnijeta formalna žalba.

– Ovo je porodična stvar i žalbe idu na porodični sud da se slučaj riješi – dodao je on.

(Blic)