Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DRAMA SA MIGRANTIMA NE JENJAVA Blizu 600 osoba premješteno, policija ČEŠLJA privatne objekte

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona danas nastavljaju aktivnosti na pronalasku migranta koji nemaju smještaj u prihvatnim centrima, a zatim i na njihovom prebacivanju na lokaciju Vučjak.

Portparol MUP USK Ale Šiljdedić za Klix je rekao da na Vučjaku već boravi blizu 600 osoba, ali da će taj broj biti povećan s obzirom da će svi oni koji nemaju osiguran smještaj u zvaničnim prihvatnim centrima biti dislocirani.

– Akcije se provode najviše u Bihaću gdje je trenutno najkritičnije, ali i u Velikoj Kladuši. Radićemo svaki dan dok donekle ne riješimo tu situaciju – dodao je Šiljdedić.

Prošle sedmice u dva objekta pronađena su 282 osobe, a i danas će policijski službenici “češljati” privatne objekte za koje se sumnja da u njima ilegalno borave migranti.

Odluka lokalnih vlasti jeste da migranti više neće moći boraviti na javnim površinama u gradskim zonama, kao ni u napuštenim zgradama sve sa ciljem popravljanja bezbjednosne situacija te smirivanja lokalnog stanovništva nakon niza incidenata koje su prouzrokovali migranti.

Zbog migrantske krize u Bihaću su u nedjelju održani protesti na kojima je zabilježen slab odziv građana.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO