Društvo

(FOTO) "JUGIĆEM" PO EVROPI Ovo je priča o porodici Ivanović i njihovom NEOBIČNOM PUTOVANJU "Bili smo atrakcija na putevima"

Tročlana porodica Ivanović nedavno se vratila sa putovanja po Evropi. Živi i zdravi, puni lijepih utisaka i to istim onim "jugićem" kojim su se i otisnuli na ovaj put!

Jugo
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RINGIER

Vladimir (28), njegova supruga Danijela i sin Vuk ovom mašinom, starom 24 godine prevalili su 3.600 kilometara. Iz Užica su vozili preko Hrvatske, Italije, većeg dijela Francuske, do Kana, koji im je i bio krajnji cilj.

Za devet dana u “Jugiću” prešli 4.000 kilometara

Turneja im je trajala devet dana, a put im je, kažu, bio veoma zanimljiv i nije bilo mnogo razlike između putovanja “jugom” ili nekim luksuznijim automobilom.

– Bilo je lijepo iskustvo. Baš onako, kako smo i zamislili. Izdržao je “jugić” dug put, nije nas nigdje ostavio, pa nam je cijela atmosfera tokom putovanja bila dodatno zanimljivija, jer smo putovali njim. Sigurni smo da je osjećaj dosta ljepši i drugačiji nego da smo išli drugim automobilom, pa smo možda baš i zbog toga za put u Kan izabrali “juga” – priča Vladimir Ivanović za Informer.

Pa iako je njihov “jugo” star 24 godine, put kroz zapadnu Evropu pun izazova, savladao je bez ikakvih problema i poteškoća. Krstareći drumovima, po pretpostavci Ivanovića, mnogim prolaznicima sa kojima su se mimoilazili, zapao je za oko.

Pročitajte još

Ljudi ih oduševljeno gledali na putu

A kako i ne bi, kada se “jugić” užičkih registarskih oznaka nađe u Torinu, Maroku, Kanu…Svako bi se prvo zapitao kako je uopšte došao iz Srbije?

– Bili smo atrakcija na putevima kroz druge države, naročito kroz Italiju, gdje živi dosta našeg stanovništva, anblendovali su nam, svirali, javljali se. U Francuskoj isto. I jeste čudno da “jugo” pregazi ovako dug put, ali iako je on prilično star, dosta sam uložio u njega, i veoma je u pristojnom stanju. Pa čim sam se i usudio da sa njim krenem van teritorije užičke opštine, i to čak do Francuske – kroz osmijeh kaže Vladimir.

U nedavnom putovanju, Vladimir je uživao sa suprugom Danijelom, i sinom Vukom (5), dok je mlađa ćerkica za to vreme bila sa babom i djedom u Užicu.

Biciklom stigao do Barselone

Vladimir je prije pet godina biciklom pregazio put dug čak 2.831 kilometar, putujući od Užica do Barselone! Kako je rekao, nije bilo lako, nailazio je na dosta poteškoća i izazova tokom puta, ali na kraju, kaže, sve se završilo dobro.

Putovao je 20, a za 13 dana, priča, smršao je devet kilograma. Biciklizam je zavolio od malena, pa pošto je na “pedalama” obišao sve krajeve Srbije, odlučio je da krene van granica naše zemlje, prvo u Crnu Goru, pa Španiju, onda i u Barselonu, a želja mu je, otkriva, da obiđe cijeli svijet.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu