Hronika

DRAMA U HELIKOPTERU SAJ Tokom vježbe upalio se protivpožarni alarm, letjelica prinudno sletjela u Zalužanima

Policijskoj upravi Banjaluka danas oko 10.30 prijavljeno je od strane odgovorne osobe u Specijalnoj antitetrorističkoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova da je prilikom leta došlo do aktiviranja protivpožarnog sistema na helikopteru Helikopterske jedinice SAJ, te da je isti nakon toga bezbjedno sletio u Zalužanima.

DRAMA U HELIKOPTERU SAJ Tokom vježbe upalio se protivpožarni alarm, letjelica prinudno sletjela u Zalužanima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, pripadnici Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice, postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku s ciljem uvježbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

Pročitajte još

– Prilikom uvježbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odjeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom slijetanju na letilištu Zalužani – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.          

 Po prijavi su postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na licu mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine i da se protivpožarni sistem aktivirao iz gore navedenih razloga.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije