Hronika

DRAMA U ŠKOLI Opalila vazdušna puška, zrno zakačilo dječaka

Direktorka Osnovne škole “22. decembar” u Donjoj Trepči, Vesna Urošević, potvrdila je danas da se prošlog petka dogodila nesreća kada je slučajno opalila vazdušna puška i kuglica okrznula jednog učenika.

DRAMA U ŠKOLI Opalila vazdušna puška, zrno zakačilo dječaka
Foto: Z. Ilić/RAS Srbija

Tačno je da se to dogodilo, ali na svu sreću đak nije povrijeđen već ga je olovna kuglica samo zakačila. Dječaka je pregledao ljekar i ustanovio da nema posljedica, a Policijska uprava iz Čačka je izvršila uviđaj – rekla je direktorka za Glas zapadne Srbije.

Nesreća se dogodila na sekciji streljaštva koju je vodio nastavnik tehničkog i koji, prema direktorkinim riječima, važi za veoma korektnog pedagoga.

Načelnica Školske uprave u Čačku Slađana Parezanović rekla je da je došlo do nesreće.

– Nama kao Školskoj upravi ili Ministarstvu prosvete je najvažnije da ni jednog trenutka nije bilo ugrožavanja bezbjednosti u školu koja je najnormalnije nastavila da radi i tog dana i nakon toga. Ono što je bitno da niko od učenika nije zadobio povrede niti je povrijeđe. Školska uprava je kako to i nalažu protokoli i pravilnici obaviještena odmah o tom nemilom događaju. Ono što sada škola preuzima su zakonske mjere da utvrde čija je odgovornost u pitanju i u kom smislu je možda neko iz okvira svojih odgovornosti izašao – rekla je Parezanović.