Politika

DRAMA U TESLIĆKOM SNSD NAKON PORAZA Bogdanić: Ispoštovaću odluku vrha stranke, kakva god ona bila

Višednevna drama oko prebrojavanja glasova nakon referenduma o opozivu načelnika Teslića Milana Miličevića bliži se raspletu, ali je, kako tvrde izvori Srpskainfo, na pomolu žestoka gužva u teslićkom SNSD-u. Sve se glasnije priča da su Draganu Bogdaniću, donedavnom ministru zdravlja RS i aktuelnom poslaniku u Parlamentu BiH, zbog neuspjeha na glasanju održanom u nedjelju, odbrojani dani na čelu ogranka Dodikove stranke u Tesliću.

DRAMA U TESLIĆKOM SNSD NAKON PORAZA Bogdanić: Ispoštovaću odluku vrha stranke, kakva god ona bila
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je drugi put za redom da Bogdanić “zapne” za Miličevića, oklizne se, padne i za sobom povuče i stranku. Teško da će mu Dodik to oprostiti. Navodno, vrh SNSD-a je bio protiv referenduma o povjerenju Milićeviću, jer su znali da je Miličević jak, a do lokalnih izbora je ostalo tek nešto više od godinu dana – navodi naš sagovornik, blizak jednoj od vodećih stranaka u RS.

Navodno, sam Milorad Dodik je priprijetio Bogdaniću da će “raspustiti teslićki odbor”, ako u nedjelju izgube na referendumu. S druge strane Bogdanić je jesenas na izborima za parlament BiH dobio više od 22.000 glasova, mada je pitanje koliko od toga zahvaljujući uticaju stranke i Dodika, a koliko ličnom zaslugom.

Komentarišući sve ove špekulacije Bogdanić je za Srpskainfo rekao da će “ispoštovati svaku odluku stranačkog rukovodstva, kakva god ona bila”, ali da “ne vjeruje da je njegova stranačka funkcija došla u pitanje”.

– Ne vidim u čemu je toliki problem! U opštini Teslić situacija je danas, nakon glasanja, ista kakva je bila i prošlog petka: načelnik je na jednoj strani, Skupština opštine na drugoj – kaže Bogdanić.

On tvrdi da je SNSD Teslić, pod njegovim vodstvom, 2018. godinu završio sa “dobrim rezultatom”.

– Mislim da moja stranačka funkcija nije upitna, ali i da jeste nije nikakav problem. Dovoljno mi je što sam diretkor ZTC “Banja Vrućica” i poslanik u Parlamentu BiH – rekao je Bogdanić za Srpskainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu