Banjaluka

Draško Stanivuković ih predložio za APRILSKE NAGRADE: U istoj kategoriji Stevo Grabovac, jeromonah Metodije i "Baštionik", a prijedlog za počasnog građanina privlači najveću pažnju

Gradonačelnik Draško Stanivuković predao je inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Draško Stanivuković
FOTO: S. ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Za najviše priznanje, nagradu Ključ grada sa Poveljom „Počasni građanin grada Banjauke“, predložio je ministra odbrane i potpredsjednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića.

Za Zlatni grb Grada Banjaluka predložio je mladu i perspektivnu plivačicu Lanu Pudar.

Za Plaketu Grada Banjaluka Stanivuković je predložio jeromonaha Metodija, igumana manastira Gomionica, organizaciju Srbsko sobranje „Baštionik“, te Humanitarnu organizaciju „Srbi za Srbe“.

Pročitajte još

Za isto priznanje je predložio književnika Stevu Grabovca, dobtinika NIN-ove nagrade za najbolji roman, te dugogodišnjeg doborovoljnog davaoca krvi Ognjena Golića i koordinatorku banjalučke Sigurne kuće Amelu Bašić Tomić.

Gradonačelnik je uputio i inicijativu da se ovogodišnja Plaketa „Sestre Gajić“ dodijeli Udruženju građana oboljelih od dijabetesa u Republici Srpskoj „Diabet No1“.

-Hvala svim ovim velikim ljudima, pojedincima i udruženjima, na velikom doprinosu u razvoju i afirmaciji našeg grada kao i iskazanoj humanosti. Na svoju Banjuluku uvijek mogu računati – poručio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu