Banjaluka

Drinić: Istoriju pišu pobjednici, a ne bahati ministri

Svak se brani svojim oružjem a još uvijek nije iskovana sablja koja može sjeći naša svitanja, nasmijane zore i tužne sutone.

Drinić: Istoriju pišu pobjednici, a ne bahati ministri
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Ćopićevim riječima potpredsjednik GO PDP-a Nebojša Drinić opisuje godine borbe kada je zajedno sa Draškom Stanivukovićem počelo krčenje puta promjena u Banjaluci.

Zapaženo je Drinićevo djelovanje u humanitarnom Udruženju građana “Budi drugačiji”, a javnost Banjaluka pamti najneobičniju konferenciju za štampu u Banjaluci, 2017.godine kada je Drinić zajedno sa Stanivukovićem zatražio smjenu tadašnjeg ministra prosvjete Dane Maleševića zbog kupivine skupog audija.

Ako ne bude pravde za narod, neće biti ni mira za vlast, poručili su tada u ime Restarta.

Duh promjena osjetio se u Banjaluci kada su se skupljali potpisi građana za ograničenje budžeta za kupovinu automobila Vlade Republike Srpske, uslijedila je borba za dobijanje dozvola za organizovanje protesta…

Pročitajte još

– Prije pet godina dok smo pokušavali da upozorimo vlast i ministre da se zaustave u svojoj bahatosti, jer njima su odavno sve kočnice popustile dok narod jedva preživljava, pokušavali su na sve načine da nas omalovaže,  diskriminišu. Mi se nismo obazirali na to. Nastavili smo da radimo,boreći se za svakog čovjeka i u tome smo istrajali do danas – ističe Drinić.

Podsjeća da se borba za promjene vodi na više frontova, kako prije pet godina na ulici, u Narodnoj skupštini, tako i danas u Skupštini Grada gdje se istom sabljom kako je rekao sijeku sve odluke i dobre namjere za Grad Banjaluku.

– Nisu nas poljuljali niti pokolebali ni prije pet godina, neće ni danas. Nastavljamo putem istine i pravde, istom dosljednošću i hrabrošću da se borimo za naš grad, za našu Republiku Srpsku i za naš narod. Pobjeda u Banjaluci uvod je u našu veliku pobjedu, a istoriju pišu pobjednici – zaključio je Drinić.

Prihvati notifikacije