Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Druga izložba grafičkih crteža u okviru kulturna manifestacija “Jesen grafike 2019”

Kultura
Autor:

Foto: Kulturni centar UDAS/Facebook

Izložba grafika umjetnika Farisa Ramadanovića iz Sarajeva po nazivom “In Limbo – Stanica između dva svijeta” biće otvorena u utorak, 29. oktobra u 19 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2.

Riječ je o drugoj izložbi grafičkih crteža koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2019’’.

Kulturna manifestacija ”Jesen grafike 2019” realizovaće se od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno šest izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

O autoru

Faris Ramadanović je rođen u Sarajevu 1995. godine, po završetku srednje škole, upisuje Filozofski fakultet u Sarajevu. Nakon uspješno završene prve godine studija na odsjeku historije odlučuje se preusmjeriti na Akademiji likovnih umjetnosti na Univerzitetu u Sarajevu. Trenutno je apsolvent na smjeru grafike u klasi prof. Amele Hadžimejlić – Kečo.

Dok je primarno grafičar, zainteresovan je i u sve ostale likovne medije. Propituje svoje viđenje zagrobnog života i limba sa nadrealističkim prikazom elemenata sjevernoafričke rustikalne arhitekture. Svoje grafike izvodi u raznim tehnikama, ali najčešće u dubokoj štampi. Kao učesnik, imao je nekoliko kolektivnih izložbi i radionica iza sebe.

Izložba će biti otvorena do 12. novembra i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09 do 15 časova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO