Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DRUŠTVENE MREŽE NE KRIJU BIJES Uništen mural posvećen Kobiju Brajantu i njegovoj kćerki (FOTO)

Svijet
Autor:
01042020

Foto: LARRY W. SMITH/EPA

Mural tragično preminulog NBA košarkaša Kobija Brajanta i njegove kćerke Điane u Los Angelesu uništen je zbog poruke o korona virusu, odnosno apela građanima da ostanu u kući.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena preminuo je u helikopterskoj nesreći u Kalifoniji u 41. godini, a s njim je bila i njegova kćerka.

U njihovu čast brojni obožavaoci širom svijeta koristili su svoje sposobnosti i kreativnost kako bi pokazali poštovanje prema nastradaloj legendi LA Lejkersa.

Jedan od najljepših murala nacrtan je u Los Angelesu, ali usljed rapidnog širenja korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama taj mural je uništen i preko njega je napisan apel građanima da ostanu u kući, što je glavni savjet svjetskih stručnjaka u borbi protiv ove opasne bolesti.

Na istom zidu ranije je bio i mural Lebrona Džejmsa, a autor i vlasnik zida na tom prostoru crta murale koji se tiču aktuelnih dešavanja u svijetu.

Ipak, to je izazvalo bijes na društvenim mrežama svih ljubitelja NBA lige jer je ovo jedan od najpoznatijih i najljepših murala koji je posvećen jednom od najboljih košarkaša svih vremena i njegovoj kćerki, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO