Hronika

DRŽAVLJANKA BiH POZNATA KRADLJIVICA U ITALIJI Sada je konačno uhapšena i prijeti joj 19 GODINA ROBIJE

Najpoznatija kradljivica u Italiji je iz Bosne, a sada je uletjela u mrežu njemačkoj policiji.

DRŽAVLJANKA BiH POZNATA KRADLJIVICA U ITALIJI Sada je konačno uhapšena i prijeti joj 19 GODINA ROBIJE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako prenosi njemački Bild, tridesetčetvorogodišnja Vasfija H. (ime je promijenila redakcija) već 20 godina džepari po Italiji, a uhapšena je u četvrtak na Glavnoj željezničkoj stanici u Berlinu.

Ona je godinama “operisala” između Rima i Milana, a prvenstveno je džeparila turiste. Samo u Rimu uhvaćena je više od 40 puta, a 20 puta je izdat nalog za njeno hapšenje, prenosi Blic.

Prijeti joj 19 godina zatvora

Kako navode italijanski mediji, posljednji put je uhapšena u avgustu i trebalo je da odsluži kaznu od 19 godina u zatvoru „Rebibija“ u Rimu. Međutim, ponovo je oslobođena jer je rekla da je trudna.

Na isti način je čak 13 puta izbjegla kaznu, pri čemu je više puta lažirala trudnoću. Mediji, međutim, navode i to da ima između devetoro i 11 djece.

Njen četrnaestogodišnji sin je već krenuo njenim stopama i uhapšen je prošle nedjelje zajedno sa njom. Kako je saopštila njemačka policija, zajedno su ukrali novčanik starcu od 83 godine, dok je ulazio u voz na stanici.

– Na kraju su podigli visoke iznose njegovom karticom – navela je policija za Bild. Na berlinskim stanicama odžeparili su najmanje šest osoba.

Sin je u policiji trebalo da bude predat ocu, ali kada se ovaj pojavio, uhapsili su i njega, jer je i za njim raspisana potjernica. Vasfija je u pritvoru i za sada još nije izjavila da je trudna.