Hronika

"Đurđevdan će biti krvav, isjeći ću te" Donosimo detalje optužnice protiv Dragana Plavšića iz Čelinca

Protiv Dragana Plavšića (48) iz Čelinca podignuta je optužnica zbog sumnje da je prijetio da će ubiti više osoba, ali i zapaliti njihove kuće, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

"Đurđevdan će biti krvav, isjeći ću te" Donosimo detalje optužnice protiv Dragana Plavšića iz Čelinca
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema optužnici, Plavšić je u periodu od 22. do 30. aprila ove godine u mjestu Šnjegotinja Srednja u Čelinicu, ugrozio sigurnost više osoba.

– On je prvo 22. aprila, došao do porodične kuće oštećenih B. B. i B.M., gdje je istima nakon verbalne rasprave uputio ozbiljne prijetnje.

On im je tom prilikom rekao:  Ja sam rekao svome ocu da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga djeda, da ću zapaliti, što sam isto i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B.P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti – precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi da je Plavšić u periodu od 27. do 30. aprila putem aplikacije za razmjenu poruka „mesindžer“ kontaktirao oštećenog M.B., , kojom prilikom je istom poslao prijeteću tekstualnu poruku

– U poruci mu je napisao:  Čim te vidim isjeći ću te, j… ja Nikolu ako te ne isječem“ te ga je pozvao da se sastanu u ponedjeljak 1. maja, kojom prilikom je uputio prijetnju: „Nemoj biti p… da ne dođeš u ponedjeljak, da ti pokažem ko ima m.., p… spremi se za bolnice isjeći ću te, j… te u ponedjeljak p…, isjeći ću te čim te vidim, pozdravi se sa svima, odrobijaću i tebe, tako sam odlučio, Đurđevdan će biti krvav, samo požuri, j… ti tatu – piše se u optužnici.

Pročitajte još

Dalje se navodi da je upućivanjem navedenih prijetnji kod oštećenih izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, sigurnost i imovinu, s obzirom da im je poznato da se radi o konfliktnoj ličnosti sklonoj napadima na život, tijelo i imovinu, koja je već ostvarila prijetnje upućene djedu i stricu u pogledu paljevine objekata.

Optužnica protiv Plavšića potvrdio je Osnovni sud u Kotor Varošu.

Plavšić je inače osoba koja je godinama poznata policiji po teškim krivičnim djelima i iza sebe ima više osuđujućih presuda.

Bio je osuđen paljevine, ali i zbog razbojništva nad svojom punicom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije