Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ðurić: Referendumski karakter izbora na sjeveru KiM

Politika
Autor:

Foto: Dimitrije Goll/TANJUG

Očekujem da će srpski narod u nedjelju na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru pokrajine iskazati političko jedinstvo, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ističući da ti izbori za Srbe na KiM imaju referendumski karakter.

Ðurić je za “Politiku” rekao da su lokalni izbori u opštinama sa srpskom većinom na KiM uvijek specifični, jer ih raspisuje Priština, ali da na njima Srbi silom prilika moraju da učestvuju kako bi u sopstvenim rukama zadržali mogućnost da upravljaju svojim lokalnim sredinama.

– Od građana se, dakle, ne očekuje izjašnjavanje o komunalnim pitanjima ili temama od lokalnog značaja, već politička poruka koja uveliko nadilazi sam povod glasanja – kaže Ðurić.

On je naglasio da je veoma važno da Srbi u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici glasaju u što većem broju za kandidate Srpske liste, kako bi pokazali kolika je njihova snaga i odlučnost da se bore za svoja elementarna politička prava i koliki im je kapacitet da se odupru sve besprizornijim političkim diverzijama Prištine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO