Hronika

Dva ubistva u pokušaju i iznuda: Aleksandar Čabarkapa osuđen na 13 i po godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 13 i po godina zatvora Aleksandra Čabarkapu iz Kaluđerice zbog dva ubistva u pokušaju i dvije iznude u pokušaju.

Dva ubistva u pokušaju i iznuda: Aleksandar Čabarkapa osuđen na 13 i po godina zatvora
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Vuk Mitić je istom presudom osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva u pokušaju, a zbog iznude u pokušaju na po dvije i po godien zatvora su osuđeni Milorad Radojičić i Nenad Slavić.

Novica Stanojkov je oslobođen od optužbe za pokušaj iznude.

U saopštenju suda se navodi da je prilikom objavljivanja presude, sudija ukratko saopštio razloge donošenja ove presude protiv koje tužilaštvo, osuđeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Mediji su ranije prenijeli da je Čabarkapa sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice.

Pročitajte još

Predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B, koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće.

Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vrijeme ih udarajući tražili da otkriju gdje se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tuš kabinu da bi pretražili kuću.

Pronašli su, međutim, samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bjekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag.

Jedan od pretučenih muškaraca je uspio da se oslobodi i pozove policiju, prenijeli su mediji.