Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DVIJE STRUJE U PDP Ovi poslanici su glasali PROTIV Dodikove izjave o pelješkom mostu

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na glasanju o izjavi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o povredi vitalnog interesa Republike Srpske u slučaju gradnje pelješkog mosta šest prisutnih poslanika SDS bilo je suzdržano, potvrdili su izvori Srpskainfo.

Dok je, sudeći po jučerašnjoj raspravi, ovakav potez SDS očekivan, u drugoj opozicionoj stranci PDP, situacija je mnogo zanimljivija.

Naime, dvoje poslanika PDP je glasalo “protiv”, a četvoro “za”.

✅ U kasnim večernjim satima sa najizdržljivijim poslanicima u našem Klubu poslanika. Jelena Trivic Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković Љубиша Крунић – Ljubiša Krunić

Gepostet von Branislav Borenović am Donnerstag, 18. Juli 2019

– Kao što smo i obećali, Jelena Trivić i ja smo glasali protiv – potvrdio je poslanik Draško Stanivuković, te dodao da je protiv Dodikovog prijedloga, očekivano, glasao i Nebojša Vukanović iz Kluba SDS.

Na pitanje kako će ovakva situacija uticati na odnose unutar Kluba poslanika PDP, pa i same stranke, Stanivuković je odgovorio: “Vidjećemo”.

– Ovakva situacija, neuobičajena u našem političkom životu, izraz je unutarstranačke demokratije u PDP. Na šta će ta demokratija izaći, vidjećemo – rekao je Stanivuković.

Osim dvoje poslanika PDP i Nebojše Vukanovića, protiv je bilo i troje poslanika iz Koalicije “Zajedno za BiH” Begija Smajić, Senad Bratić i Edin Ramić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO