Politika

DŽAFEROVIĆ ČESTITAO BAJDENU "Siguran sam da će prijateljski odnosi SAD i BiH biti osnaženi"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku SAD Džou Bajdenu na preuzimanju ove dužnosti.

DŽAFEROVIĆ ČESTITAO BAJDENU "Siguran sam da će prijateljski odnosi SAD i BiH biti osnaženi"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poštovani predsjedniče Bajden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija – kazao je Džaferović.

Kako je dalje kazao, Bajdenovo nadahnuto obraćanje naciji na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima širom svijeta da je pred svima period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantuje napredak cijelog svijeta, prenosi Klix.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao predsjedniku SAD Josephu BidenuPoštovani…

Posted by Šefik Džaferović on Wednesday, January 20, 2021

– Cijeneći Vas kao velikog prijatelja BiH, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi BiH i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu. Molim Vas da moje čestitke prenesete i Vašoj potpredsjednici Kamali Haris. Neka Vam Dragi Bog pomogne u Vašoj misiji – poručio je Džaferović.

Džo Bajden danas je položio zakletvu i postao 46. predsjednik SAD.