Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Džonson: Nisam lagao kraljicu, operacija “Žuti čekić” je najgori mogući scenario

Svijet
Autor:

Foto: screenshot Youtube

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da nije lagao kraljicu Elizabetu Drugu o suspenziji rada Parlamenta i naglasio da takve tvrdnje “jednostavno nisu istinite”.

Britanski list Indipendent navodi da je premijer pod pritiskom da ukine suspenziju Parlamenta pošto se u dokumentima o planovima Vlade u slučaju “Bregzita” bez dogovora pod nazivom operacija “Žuti čekić” ističe da će se zemlja suočiti sa nizom problema.

Džonson je naglasio da je veoma važno shvatiti da su u objavljenom dokumentu nabrojani problemi u slučaju najgorih dešavanja u vezi sa Bregzitom i da su u proteklih nekoliko mjeseci ubrzane pripreme za izlazak iz EU.

– Pokušavamo da dođemo do dogovora i ja se nadam da će biti ostvaren sa našim evropskim prijateljima 17. ili 18. oktobra. Ali, ukoliko bi došli do 31. oktobra bez dogovora bićemo spremni za Bregzit – istakao je Džonson.

Rad britanskog Parlamenta je suspendovan početkom sedmice do 14. oktobra i protivnici ovog poteza smatraju da je osmišljen kako bi omeo njihove pokušaje da kritikuju planove premijera za izlazak iz EU i da mu omogućava da izvrši Bregzit bez dogovora 31. oktobra.

Najviši Apelacioni sud u Škotskoj juče je donio odluku da suspenzija rada Parlamenta nije zakonita, nakon čega su neistomišljenici optužili Džonsona da je lagao kraljicu o razlozima suspenzije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO