Svijet

“DŽOZEF ĆE TERORISTIMA OTVORITI PUT U AMERIKU” Tramp o Bajdenu i dešavanjima u Francuskoj

Ukoliko kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD, on će otvoriti put za ulazak islamskih terorista u Ameriku, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

“DŽOZEF ĆE TERORISTIMA OTVORITI PUT U AMERIKU” Tramp o Bajdenu i dešavanjima u Francuskoj
FOTO: DAN ANDERSON/EPA

On je tokom mitinga u Floridi rekao da Bajden želi da ukine zabrane putovanja i dovede izbjeglice iz najopasnijih dijelova svijeta.

– Otvoriće kapiju radikalnom islamskom terorizmu – poručio je Tramp.

Tramp tvrdi da će Bajden tražiti ukidanje zabrane koju je američki predsjednik uveo na početku mandata 2017. godine i da će time učiniti SAD podložnim za napade kakvi su nedavno potresli Francusku.

Predsjednik SAD aludirao je na obezglavljivanje francuskog nastavnika zbog pokazivanja karikature islamskog proroka Muhameda prije dvije sedmice i jučerašnji napad u kojem je tuniski migrant u Nici nožem ubio troje ljudi.

FOTO: JIM LO SCALZO/EPA
FOTO: JIM LO SCALZO/EPA

Tramp je tokom govora poslao poruku saučešća predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu.

– Srcem smo uz narod Francuske. Amerika stoji uz našeg najstarijeg saveznika u ovoj borbi. Teroristički napadi radikalnih islamista moraju smjesta prestati. Nijedna zemlja, bilo Francuska ili neka druga, ne može to dugo da trpi – naglasio je Tramp.

Američki lider upozorio je da bi SAD pod “Bajdenovim planom” na dnevnom nivou doživljavale užasne napade, slične onim u Francuskoj.

“Sputnjik” podsjeća da je Bajden tokom predizborne kampanje zaista obećao da će prekinuti ono što je nazvao “Trampovom štetnom migracionom politikom”, ali nije precizirao da li to znači da će ukinuti sva ograničenja za putnike iz Čada, Irana, Libije, Sjeverne Koreje, Somalije, Sirije, Venecuele i Jemena.