Digitalna Srpska

Eksperimentalni interfejs: Jutjub ponovo testira dizajn koji NIKO NE VOLI

Jutjub je ponovo odlučio da testira redizajn svoje aplikacije, a nudi izgled koji je u prošlosti izazvao velike kontroverze.

Jutjub na telefonu
FOTO: CHRISTIAN WIEDIGER/UNSPLASH

Redizajnirani intefejs Jutjuba premješta naslov videa, opis i komentare u polje sa strane. Ovim se otvara ogroman slobodni prostor ispod videa za preporučeni sadržaj, direktno ispod videa koji se reprodukuje.

Ovaj potez je u velikoj mjeri izazvao negodovanje javnosti, kada je prvi put bio testiran ranije ove godine. To je Jutjub natjeralo da vrati originalni interfejs mnogim korisnicima.

Međutim, primjećeno je da se redizajn ponovo vratio prethodnih dana, a prikazuje se manjem broju korisnika na različitim platformama.

Pročitajte još

Nije jasno zbog čega se Jutjub odlučio za ponovno testiranje redizajna koji gotovo niko nije volio, a kompanija je u ranijim izjavama istakla da su ovakvi tipovi redizajna eksperimentalni i da obično traju nekoliko nedjelja.

Naravno, postoji određeni manji broj korisnika koji preferira dizajn koji se testira, jer omogućava pregled komentara u isto vrijeme dok se video gleda.

Ostaje da se vidi da li će ovaj redizajnirani interfejs postati dio standardnog Jutjub iskustva u budućnosti, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu