Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Eksplozija u objektu POZNATOG KRININALCA: Napadač sa kapuljačom BACIO BOMBU NA KAFIĆ

Svijet
Autor:

Foto: Vijesti, Foto: Savo Prelević/Promo

Sinoć, oko 23 časa i 45 minuta na ugostiteljski objekat “Tani” u Nikšiću bačena je eksplozivna naprava.

Prema prvim informacijama tom prilikom niko nije povrijeđen, a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta.

Kako Vijesti saznaju eksplozivna naprava koju je bacila, za sada, nepoznata osoba koja je imala kapuljaču na glavi, a koju su snimile kamere, bila je u flaši “koka-kole”. U tom trenutku u lokalu je bio samo stražar koji je čuo udar, izašao ispred lokala, vidio eksplozivnu napravu koju je odgurnuo nogom, a on se vratio i sklonio iza šanka.

Preko puta lokala bila je parkirano policijsko vozilo, jer je policija zadužena za danonoćni nadzor lokala. Policija obezbjeđuje lokal, a čeka se ekipa iz Podgorice.

Kamere su najvjerovatnije zabilježile eksploziju i snimci će biti izuzeti.

I u junu 2015. godine na nekoliko metara ispred lokala Tani bačena je bomba. Tom prilikom niko nije stradao, ali je pričinjena šteta na automobilima koji su bili parkirani ispred lokala. Tada je Nikšićanin Ranko Vuletić osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog bacanje bombe. Ranko Vuletić ubijen je početkom avgusta 2019. godine u centru Nikšića.

Kafić “Tani”, vlasništvo je Nikšićanina Ranka Radulovića, koji se nalazi u pritvoru, zbog optužbe da je formirao kriminalnu grupu, koja je između ostalog planirala ubistva visokih policijskih funkcionera.

Inače, Ranko Radulović uhapšen je sredinom juna 2018. Godine u velikoj policijskoj akciji u Crnoj Gori. Tada su pored njega uhapšeni i Darko Vičković, Ratko Martinović, Nikola Mandić kao i dvojica bosanskih državljanina, zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika ANB i dvije bezbjednosno interesantne osobe.

Ranko Radulović je bio osuđen i na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir. Radulović je 2015. godine hapšen zbog zelenašenja, iznude i brojnih likvidacija po Crnoj Gori, a pominjao se i kao organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik.

U žižu javnosti dospio je nakon što je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir. Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevića Milan Lezo Vilotijević ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO