Svijet

Eksplozija u restoranu vlasnika iz BiH "Postoje indicije da napad ima veze sa narko miljeom"

 Snažna eksplozija oštetila je noćas restoran “Wok & Chicken Style”, u mjestu Vilrijk, nedaleko od Antverpena, čiji je vlasnik, kako prenose belgijski mediji, biznismen iz BiH.

policija SAD
FOTO: FOX 5 WASHINGTON DC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju noćas, u 2:40, a Vouter Brujns, portparol policije o ovom incidentu je rekao da trenutno nemaju nekih posebnih tragova:

– Ono što se pretpostavlja jeste da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i u ekplooziji su oštećena ulazna vrata kao i fasada zgrade u kojoj se restoran nalazi. Koliko je eksplozija bila jaka svjedoči i da su vidljiva oštećenja na automobilima koji su parkirani sa druge strane ulice – rekao je Brujns.

Na teren su odmah izašli forenzičari koji su pokrenuli istragu, a na terenu su i pripadnici federalne policije.

Pročitajte još

Cijeli kvart je odmah zapečaćen i to je trajalo satima, dok policija nije izuzela dokaze.

– Sam kontekst i okolnosti se još uvijek istražuju – rekao je Brujns i dodao:

– Ali, postoje neke indicije da ovaj napad ima veze sa narko miljeom i to je trenutno naš glavni trag istrage. Najbitnije je da niko nije povrijeđen, a na terenu su bile službe hitne pomoći kako bi pomogli stanovnicima okolnih zgrada, koje je eksplozija probudila i uznemirila – rekao je on.

Inače, mediji prenose da je restoran u vlasništvu biznismena iz BiH koji živi u Shildeu, a koji je navodno stari poznanik policije i pravosuđa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije