Biznis

Električni Lavovi i na našim ulicama!

Prateći trendove koji se u zadnjih nekoliko godina krupnim koracima probijaju na evropskom tržištu automobila, Peugeot je na tržište Republike Srpske stigao sa dva potpuno električna modela: e208 i SUV e2008.

Električni Lavovi i na našim ulicama!
FOTO: PEUGEOT - VERANO MOTORS

Ovi sjajni Lavovi prethodnica su automobilske budućnosti na našem području, pogotovo zbog činjenice da je Peugeot jedini proizvođač automobila u Evropi koji je svoje standardne serijske modele opremio potpuno električnim pogonom i takve ih dao na ocjenu vozačima i automobilskim stručnjacima.

A ocjene su izvanredne! Izuzetno laka upravljivost, inovativan dizajn, već odavno poznata francuska udobnost i vrhunska tehnološka dostignuća već godinama svrstavaju Peugeot modele u najtraženije i najprodavanije putničke automobile u Evropi.

– Uprkos krizi u automobilskoj industriji, najviše izazvanoj nedostatkom elektronskih komponenti u proizvodnji, mi smo se odvažili za nešto novo i inovativno. Treba imati hrabrosti za ovakav proboj na tržište kao što je naše, ali mi smo željeli da budemo dio ekološke priče koja se sve više razvija u svijetu i da mijenjamo svijest vozača – poručuje Miroslav Špirić, direktor Verano Motorsa, firme koja se među prvima u BiH upustila u ovaj poduhvat.

FOTO: PEUGEOT - VERANO MOTORS
FOTO: PEUGEOT - VERANO MOTORS
Miroslav Špirić

Na kvalitet, dizajn i sigurnost Peugeot automobila kupci su već navikli, ali uz nova e-vozila pripremite se i na ozbiljne uštede. Sa potpuno napunjenom baterijom prelazite i do 350 kilometara, a vožnja električnim automobilom na stotinu kilometara koštaće vas samo 1,50 KM.

Na području BiH već je instalirano oko stotinu lokacija za punjenje automobila na električni pogon, ali Peugeot svojim kupcima daje i gratis punjače, koji za nekoliko sati mogu napuniti bateriju do njenog punog kapaciteta. Možete ih puniti na specijalizovanim mjestima, ali i kod kuće, u garaži, na parkingu… Ovi naši automobili namijenjeni su svima, što pokazuje i veliko interesovanje građana i brojnih kompanija koje se svakodnevno raspituju za specifikacije i testiranje u realnim uslovima vožnje.

– Naše projekcije govore kako su e208 i SUV e2008 najbolje rješenje za srednja i velika preduzeća koja se bave distribucijom i koja svojim vozilima na terenu prelaze veliki broj kilometara dnevno. Uštede koje ostvare korištenjem ovih vozila sigurno će imati efekta i na krajnje kupce – uvjerava nas Špirić.

Peugeot električni automobili posebno su zahvalni za održavanje. Velikog servisa nema, kao kod automobila sa SUS motorima, a za redovan servis ne treba vam više od 100 KM! U sve ove karakteristike moći ćete se i sami uvjeriti na atraktivnom događaju, Danima otvorenih vrata, koji će Verano Motors uskoro organizovati u Banjaluci. Zainteresovani će imati priliku da se prijave za testnu vožnju i dožive sve prednosti koje pruža električni automobil.

– Elektromobili se na zapadu uveliko koriste, ali i naši ljudi su prilično preduzimljivi, žele da prate novitete i da svoje kompanije učine inovativnijim. Treba im podrška na tom putu, koju ćemo im maksimalno pružiti. Javlja nam se mnogo kompanija koje su nas prepoznale kao partnera i žele da budu dio ove zdrave tehnologije – zaključuje Miroslav Špirić.

Pet nula koje prave razliku

Nulta emisija štetnih gasova tokom vožnje, nulti nivo buke, nulti nivo vibracija, nulti nivo neprijatnih mirisa i nula promjena stepeni prenosa su osobine koje prave značajnu razliku između električnih i vozila sa SUS motorima.

Zbog toga će u budućnosti sigurno imati značajnu ulogu u evropskim i svjetskim inicijativama za smanjenjem zagađenja i zaštitom prirodne sredine.

Dugogodišnje iskustvo

Verano Motors je Peugeot koncesionar, koji na tržištu Bosne i Hercegovine posluje više od 20 godina. Jedna su od vodećih firmi u auto industriji na našem području, ne samo u prodaji, već i u ponudi vrhunskih usluga. Ovlašteni su Peugeot servisni centar, opremljen po najnovijim Peugeot standardima i sa timom vrhunskih stručnjaka.

A.E.

Prihvati notifikacije