Kultura

ELSA I DRUGARI U NOVIM AVANTURAMA Posljednji trejler za omiljeno "Zaleđeno kraljevstvo 2" (VIDEO)

Na oduševljenje najmlađe publike, ali i odraslih ljubitelja animiranog filma, nastavak hita “Zaleđeno kraljevstvo” uskoro stiže u kina, a kakve avanture donosi otkriva nam novi trejler.

ELSA I DRUGARI U NOVIM AVANTURAMA Posljednji trejler za omiljeno "Zaleđeno kraljevstvo 2" (VIDEO)
Foto: Movieclips Trailers/Youtube Screenshot

U omiljenom animiranom filmu ponovo se udružuju sestre Elsa i Ana s njihovim prijateljem Kriostofom. Nova avantura ovaj trio sada vodi daleko od kraljevstva Arendel, a pridružiće im se i snješko Olaf i irvas Sven.

U novom trejleru možemo vidjeti kako se film vraća u prošlost kada su Elsa i Ana kao male slušale magične priče o začaranoj šumi. Potom Elsa govori kako “čuje neki glas” koji je proganja, a kako bi spasila kraljevstvo mora otkriti ko je doziva. Upuštajući se u novu avanturu, poznate sestre završe u začaranoj šumi o kojoj su slušale kao djevojčice.

“Zaleđeno kraljevstvo 2” vraća sve likove iz prethodnog filma, a režiju za nastavak animiranog hita potpisuju Kristofer Bak i Dženifer Li.

Podsjećamo, prvi dio “Zaleđenog kraljevstva” zaradio je više od milijardu dolara širom svijeta te je osvojio Oskare za najbolji animirani film te najbolju originalnu pjesmu “Let It Go”.

Premijera “Snježnog kraljevstva 2” zakazana je za 22. novembar.