Sudbine

Emotivna ispovijest Mire Furlan o ljubavnim promašajima "Bila sam naviknuta na muškarce koji su me hjteli u malim dozama"

Jedna od najvoljenijih glumica sa ovih prostora, višestruko nadarena Mira Furlan (1955-2021), čiji je tragični i prerani odlazak potresao region iako je dugi niz godina živjela u Holivudu, ostavila je za sobom i rukopis autobiografije koju je posthumno objavio njen suprug Goran Gajić.

Emotivna ispovijest Mire Furlan o ljubavnim promašajima "Bila sam naviknuta na muškarce koji su me hjteli u malim dozama"
FOTO: RAS SRBIJA

Knjiga je ugledala svetlost dana u izdanju kuće Booka, pod naslovom “Voli me više od svega na svijetu”.

Mira Furlan, filmska i pozorišna glumica, rođena je u Zagrebu 1955. Sa 22 godine diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i ubrzo dobila stalni angažman u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Slavu je stekla ulogom Kate u seriji „Velo misto“. „Zlatnu arenu“ za najbolju glumicu dobila je za uloge u filmovima „Kiklop“ (1983) i „Ljepota poroka“ (1986). Svjetska javnost je upoznala u filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“.

Pročitajte još

– Povjerenje. Apsolutno, totalno povjerenje. Mogli smo jedno drugom reći sve, s osjećajem sigurnosti da ćemo jedno drugo razumjeti. Prvi put u životu ne slušam optužbe kako sam prežestoka, preteška, previše posesivna, da previše gušim. Moj intenzitet poklapao se s njegovim. Moja ljubav bila je dobrodošla. Primio me je raskriljenih ruku, punim srcem. Nisam trebala cenzurirati svoje osjećaje. Nisam trebala biti oprezna ili ostavljati dojam da sam na sigurnoj distanci. Nikad nisam osjetila ništa slično. Gdje je kvaka, neprestano sam se pitala. Ispalo je: nema kvake. Ovaj čovjek želio je moju ljubav, trebao ju je, upravo onu vrstu i količinu ljubavi koju sam samo ja mogla pružiti. Nije ju htio zauzdavati, ograničavati, dijeliti. Bila sam toliko naviknuta na muškarce koji su me htjeli samo u malim dozama, kao da bi veća količina naštetila njihovu zdravlju. Ovog puta konačno sam mogla obasuti svojom ljubavlju muškarca koji je zauzvrat svom svojom silnom ljubavlju obasipao mene – prenosi dio ispovjesti Bookastore na svom Instagram profilu, a prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu