Hronika

EPILOG AKCIJE NA JAHORINI Uhapšeni na slobodi, izvještaj protiv "domaćina"

Šestorica muškaraca koji su u uhapšeni u hotelskoj sobi na Jahorini zbog droge i oružja, juče su poslije saslušanja u policiji pušteni na slobodu, potvrđeno je za Srpskainfo.

EPILOG AKCIJE NA JAHORINI Uhapšeni na slobodi, izvještaj protiv "domaćina"
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Podsjetimo, u akciji Policijske uprave Istočno Sarjaevo uhapšeni su Miloš Nilović Runjo (31) iz Beograda, Milutin Danilović (38) sa Pala, Mladen Šipka (38) iz Beograda, Srđan Rađenović (46), Radivoje Drenković (39) i Bojaš Šćekić (34) iz Crne Gore.

Riječ je o veoma opasnim osobama od kojih je većina poznata policiji po teškim krivičnim djelima, a Nilović se povezuje sa škaljarskim klanom. Nilović je nedavno bio meta naoružanog muškarca koji je planirao da ga likvidira u kafiću na Vračaru, međutim je Nilović uspio da se sakrije.

Pročitajte još

Prilikom pretresa njihove sobe, policija pronašla kesicu sa tragovima materije za koju se pretpostavlja da je droga, kao i pištolj s 11 metaka i više mobilnih telefona.

Kako saznaje Srpskainfo, zbog pištolja i metaka biće podnesen izvještaj protiv Danilovića zbog krivičnog djela nedozvoljeni promet oružjem ili eskplozivnim materijama.

Takođe, protiv Danilovića će biti pokrenut i prekršajni postupak zbog droge.

– Osumnjičeni su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga- saopštili su juče iz PU Istočno Sarajevo.