Hronika

EPILOG UBISTVA U BANJALUCI Obdukcija pokazala da su nesretnom čovjeku zaboli ČAKIJU U VRAT

Rade Drljača (24) je prvo pretukao nesretnog Brunu Rolda (53), a zatim ga ubio tako što mu je zabio nož u vrat, da bi prikrio tragove zločina on je zapalio leš i kuću u centru Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

EPILOG UBISTVA U BANJALUCI Obdukcija pokazala da su nesretnom čovjeku zaboli ČAKIJU U VRAT
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo mučnom ubistvu prisustvovali su i osumnjičeni Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33) za koje se sumnja da su takođe tukli nesretnog čovjeka.

Zbog ovog teškog zločina njih trojica su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva, koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njih.

Podsjetimo, vatrogascima je u ponedjeljak ujutru prijavljeno da gori napuštena kuća u ulici Vase Glušca u Banjaluci. Kada su vatrogasci ugasili požar, pronašli su ugljenisano tijelo.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Pročitajte još

Na početku se sumnjalo da je čovjek vjerovatno nastradao kada je naložio vatru da bi se ugrijao.

Međutim, obdukcija je pokazala da je ovde riječ ipak o ubistvu.

Upravo rezultati obdukcije su bili ključni u ovoj istrazi. Na početku je sve izgledalo kao da je riječ o nesretnom slučaju. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da nije bilo tragova gušenja dimom, a to znači da je žrtva bila mrtva prije požara – pojasnio je za Srpskainfo izvor iz istrage.

Naš sagovornik kaže da je zatim utvrđeno da je Rold imao povrede kostiju lobanje, kao i rebara, ali da je smrtonsoni udarac bio čakijom u vrat.

Prihvati notifikacije