Digitalna Srpska

EPL POSTAVLJA NOVE STANDARDE 11. generacija Ajfona PREDSTAVLJENA SINOĆ (VIDEO)

Epl je sinoć predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg uređaja – Ajfona. Kako je rekao direktor Tim Kuk, ovo je najbolji pametni telefon do sada,a dolazi u tri verzije.

EPL POSTAVLJA NOVE STANDARDE 11. generacija Ajfona PREDSTAVLJENA SINOĆ (VIDEO)
FOTO: EVERYTHINGAPPLEPRO/YOUTUBE SCREENSHOT

Jedanaesti Ajfon je sačinjen od stakla i aluminijuma, i kako kažu iz Epla ukrašen je jedinstvenim dizajnom koji je malo izmijenjen zbog zadnjih kamera. Dolazi u nekoliko boja među kojima su crvena, crna i bijela. Displej je Eplov tečni retina ekran dijagonale 6,1 inča.

Kamere su, kako tvrde, najbolje do sada. Ajfon je prvi put dobio širokougaonu zadnju kameru i “običnu” kameru od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog noćnog moda.

Video će se moći snimati u 4K rezoluciji, a uz pomoć širokougaonih sočiva u kadru će se moći naći gotovo sve što poželite. Tu su i opcije nove generacije HDR, usporenog snimka kao i “time-lapse” opcije. Kako se ističe, iPhone 11 kreira najkvalitetniji video u svijetu pametnih telefona.

Treća kamera, ona na prednjem dijelu uređaja osnažena je sa 7 megapiskela, a može izvesti 4K video te usporeni video za vaš selfi.

Ajfon osnažen procesorom “A13 Bionic”, posljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Epla. Kompanija tvrdi da je A13 najbrži procesor u nekom pametnom telefonu ikada.

Baterija u novom Ajfonu obogaćena je dodatnom energijom koja se može izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

Epl ne bi bio Epl da nisu ponudili i drugu verziju uređaja koju su ove godine nazvali “Pro”. Riječ je o, kako se tvrdi, najbržem i najboljem Eplovom pametnom telefonu ikada. Bit će dostupan u dvije veličine 5,8 inča Pro i 6,5 inča Pro Max.

Ono što, pored veličine, krasi ove napredne uređaje jeste trostruka zadnja kamera za još bolje rezultate prilikom kreiranja fotografija i videa. Što se tiče baterije, ona je za četiri do pet sati bolja od baterije dostupne na iPhoneu XS.

Dostupne zadnje kamere su obična od 12 megapiskela, širokougaona i kamera sposobna za uvećavanje, takozvana telefoto kamera. Kako je istaknuto, iPhone 11 Pro i njegov veći brat Max hvataju scene kreirajući jednu fotografiju spajanjem devet fotografija.

iPhone 11 Pro i Pro Max dolaze u bojama kao što su crna, zelena, siva i zlatna. Uređaji će biti dostupni za kupovinu od 30. septembra, a iPhone 11 Pro i Pro Max koštat će 999 odnosno 1.099 dolara.

(Klix)