Svijet

Erdoganu se ne sviđa Bajdenova odluka “Američki nosač aviona može samo napraviti masakre u Gazi”

Odluka SAD da pošalje nosač aviona bliže regionu Bliskog istoka može dovesti do masakra, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan
FOTO: RAJAT GUPTA/EPA

‘Šta američki nosač aviona radi u Izraelu? Šta će da uradi? Srušiće Gazu udarom na okolna područja i početi da pravi ozbiljne masakre, rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

Kako prenosi Tajms of Izrael, on je ponovio da je Turska spremna da posreduje između Izraela i Hamasa, i dodao da će nastaviti sa svojim nastojanjima da se okonča rat.

Pročitajte još

Erdogan je takođe istakao da će o tom pitanju razgovarati i sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

On je ranije dans istakao da njegova zemlja radi na pripremama za slanje humanitarne pomoći u Pojas Gaze, i istakao da ”ne može biti mira u regionu bez nezavisne i suverene Palestine”.

Pozvao je Izrael da prestane sa bombardovanjem palestinskih teritorija i ”Palestinu da prestane da maltretira Izraelce u njihovim naseljima”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu