Politika

"ESKOBAR ME NIJE ZVAO" Darko Banjac poručuje da nikada neće promijeniti političke stavove

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je Srni da nikada neće promijeniti političke stavove i da ga nije kontaktirao zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

"ESKOBAR ME NIJE ZVAO" Darko Banjac poručuje da nikada neće promijeniti političke stavove
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Očigledno je da su procijenili da mene ne treba kontaktirati. Sigurno je da svoje stavove neću promijenti ko god da me nazove – rekao je Banjac komentarišući izjavu Eskobara da je pozvao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku Milorada Dodika.

On je istakao da je očigledno da SAD žele da utiču na situaciju i odnose u BiH i da politički žele izvršiti pritisak na pojedine lidere koji su demokratski izabrani.

– Ukoliko me Eskobar bude zvao, reći ću mu da ću zvati predsjednika Demokratske stranke u SAD i zamoliti ga da kaže predsjedniku ove zemlje Džozefu Bajdenu da se ne miješa u odnose u BiH. Baš me interesuje da li će mi se predsjednik ove stranke javiti – dodao je Banjac.

Pročitajte još

Eskobar je rekao juče da je pozvao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku Milorada Dodika o povlačenju iz zajedničkih institucija.

– Lično sam obavio seriju telefonskih razgovora sa političkim liderima u BiH, a uskoro ću i ići u posjetu tom regionu – rekao je Eskobar na saslušanju u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa.

On je naveo da je razgovarao i sa evropskim partnerima da i oni urade isto – da razgovaraju sa liderima političkih partija u BiH i da im sugerišu da ne podrže politiku Milorada Dodika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu