Gradovi

Evropska nedjelja mobilnosti u Bijeljini i Zvorniku: Djeca će učiti o saobraćaju

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva iz Bijeljine i Zvornika naredna dva dana obilježiće u ovim gradovima "Evropsku nedjelju mobilnosti".

Evropska nedjelja mobilnosti u Bijeljini i Zvorniku: Djeca će učiti o saobraćaju
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Na centralnom bijeljinskom trgu sutra, 20. septembra, od 11 do 13 časova mališani će moći pogledati uticaj bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika u slučaju sudara na simulatorima.

Za 50 učenika prvih i drugih razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Bijeljine, u 11.10 časova na glavnom trgu će biti izvedena saobraćajno-obrazovna predstava “Fazonkove saobraćajne čarolije”. U slučaju kiše predstava će se u istom terminu izvesti u ovoj osnovnoj školi.

Predstava “Fazonkove saobraćajne čarolije” biće izvedena i u utorak, 21. septembra u devet časova na platou OŠ “Sveti Sava” u Zvorniku za đake prvih i drugih razreda, u organizaciji AMS RS i AMD “Semafor” iz Zvornika.

Svi zainteresovani Zvorničani i Zvorničanke će u okviru obilježavanja “Evropske nedjelje mobilnosti” imati priliku istog dana od 11 do 13 časova da isprobaju uticaj bezbjednosnog pojasa prilikom čeonog sudara na specijalizovanom simulatoru AMS RS.

Ove aktivnosti sprovode se u okviru međunarodne manifestacije “Evropske nedjelje mobilnosti”. Tema ovogodišnje “Evropske nedjelje mobilnosti” je “Održiva mobilnost za zdraviji život!”.

Prihvati notifikacije