Banjaluka

"Fond PIO odbija saradnju" Iz Grada Banjaluka poručuju da se OPSTRUIŠE ISPLATA jednokratne pomoći penzionerima

Grad Banjaluka je opredijeljen da isplati jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, kako je i ranije najavljeno, rekao je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

fond pio
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je poručio da je želja penzionera da novac od Grada budu isplaćena njima direktno na račun, a ne u vidu pomoći kroz Elektroprivredu, čime bi se umanjio njihov račun za električnu energiju.

– Kako je ranije najavljeno, jednokratna novčana pomoć za preko 41.000 penzionera, u skladu sa njihovim zahtjevima, treba da bude izvršena na način da se novac uplati direktno na račun penzionerima, a ne kao avans za struju koju će penzioneri trošiti u narednom periodu. Na sastanku sa njima ranije je tako dogovoreno, jer je jasno da će efekat za penzionere na ovaj način biti bolji – poručio je on.

Uprkos tome, kako je rekao, nisu naišli na saradnju sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kao ni sa Elektroprivredom.

– Neprihvatljivo da Fond PIO odbija saradnju na način da ne želi da isplati novac koji će Grad doznačiti, zajedno sa narednom penzijom na njihove račune, niti žele da nama kao Gradu dostave podatke, odnosno spisak penzionera, kako bi Grad mogao direktno da uplati na njihove račune, kako je ranije i dogovoreno. Elektroprivreda Republike Srpske takođe ne želi da isplati ovaj novac na račun penzionera i na taj način, ponovo se radi opsturkcija isplate pomoći jedne od najvažnijih kategorija stanovništva – rekao je Kresojević.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da Grad ima 2,6 miliona KM i da je spreman odmah da isplati jednokratne novčane pomoći za penzionere, kako je i ranije dogovoreno sa Udruženjem penzionera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije