Zabava

(FOTO) "CIJELOG SEBE SAM DAO GOSPODU" Nikola Rokvić se slomio u zagrljaju djece, ovi detalji iz manastira Svetog Nektarija su svima promakli

Nikola Rokvić juče je stigao u manastir Svetog Nektarija Eginskog, a njegov susret sa porodicom bio je izuzetno emotivan.

Ringier
FOTO: RINGIER

Mališani su mu poletjeli u zagrljaj, a Rokvić je i zaplakao.

– Gdje ste tatini? – rekao je pjevač sa suzama u očima.

Svoju majku Slavicu pozdravio je riječima.

– Majko, nisi brinula? – rekao je Nikola dok mu je ona dala pogaču i so.

Pročitajte još

– Šta je ono što me je vodilo? Cijelog sebe sam dao Gospodu! Cijelo svoje biće, uz molitvu “ Neka bude volja tvoja Bože”. Moram vam reći, uz Gospoda, kao da sam letio zemljama! Bilo je lako, poletno, radosno, uzbudljivo obmotano ljubavlju, vjerom i nadom! I ništa nije bilo na pola… Ovo je bio put potpunog predavanja… Predao sam se Gospodu ali i ljudima na koje sam nailazio!! Predao sam se i svima vama koji ste me pratili… Predao sam se bolesnima, tužnima, siromašnima, gladnima, ostavljenim, zarobljenim… Svaki susret je imao smisao, zajedno smo putovali kroz vrijeme i prostore! Zajedno smo disali, pjevali, smijali se, plakali, radovali se i strahovali… i sve to sa dobrom voljom među nama! Znate li na čemu sam zahvalan najviše! Zahvalan sam Gospodu i Svetom Nektariju što mi je dozvoljeno da sve ovo podijelim sa vama dragi moji ljudi… Radostan sam što ove ljepote nisu ostale vidljive samo meni… Jer bogat si onoliko koliko daš!!! Moja duša i moje tijelo, moje biće je sada obogaćeno jednim smjerom, za koji se molim dragom Bogu, da svojom palom prirodom, ne promašim mnogo, već da me sačuva da i dalje putujem ovim putevima, stazama dečije radosti!! I nisam vam rekao, RADUJTE SE LJUDI, RADOST JE KLJUČ PRIHVATANJA BOŽIJE VOLJE!!! Bog nas želi RADOSNE!!! Hristos Voskrese, radosti moja!! – napisao je Rokvić na Instagramu.

Nikola Rokvić
FOTO: RINGIER

Snimak sa nepoznatim detaljima hodočašća, Nikola Rokvić je podijelio na svom Instagram profilu

Ponosan sam na moj narod

Nikola Rokvić na put od 31. dana krenuo je sa ciljem da njegova fondacija “Porodica” prikupi sredstva za onkologije u Srbiji.

Pročitajte još

– Ponosan sam na moj narod, na druge narode koji su sa radošću prihvatili sve ovo, zajedno smo išli ovim putem. Zajedno smo bili u vjeri i ljubavi.

Kako si uspijevao da zadržiš radost u svakom trenutku?

– Tako sam se osjećao. Mislio sam da će biti mnogo teže, spremio sam se, dao sam cijelog sebe. Sa prvim korakom sve je bilo lagano i radosno. Kada idete putem i kada doživite te trenutke i kada vidite svijet drugačijim očima i da sve ima smisla, to sve ozari dušu i cijelo biće i jedino što možeš je da se raduješ.

Najteže iskušenje

– Ja sam krenuo sa stavom da se ničega ne plašim, tako sam i išao. U nekim trenucima mi je Gospod dao da uđem u situaciju koja je rizičnija, kako bi mi pokazao da imam strahove i da se izborim sa njima i da ih prevaziđem – rekao je Rokvić, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu