Zabava

(FOTO) "KRAJ PUTA NAM ZNAČI POBJEDU" Nikola Rokvić se ukrcao na trajekt i krenuo ka Egini

Nakon 31 dan hodočašća, Nikola Rokvić za uskoro stiže na svoje odredište u manastir Svetog Nektarija Eginskog.

Nikola Rokvić
FOTO: BLICVIDEO/SCREENSHOT

Naime, Nikola Rokvić na ruci ima sat koji mjeri otkucaje srca, kao i koliko koraka je prešao.

– Idemo na Eginuuuu – napisao je on uz fotografiju sata.

Pročitajte još

U Eginu je već stigla njegova supruga Bojana Barović, koja sa nestrpljenjem čega supruga.

Bojana je svoju prvu izjavu dala za Blic.

– Nismo ni bili svjesni koliko je ovo veliko putovanje, zato sam ga i nazvala Era, jer mislim da će ovo donijeti mnogo promjena u našim životima, na Nikoli već vidim promjene, pozitivne, mislim da će to i te kako uticati i na sve nas, to utiče i na decu, oni vide neke promjene i ispituju šta se to desilo i zbog čega je to tako važno. Mislim da ovaj put svima otvara neke nove granice, što moja djeca vole da kažu portale, prevazilazimo svoje limite, izlazimo iz zone komfora. Druge stvari ćemo sigurno lakše podnijeti kad je Nikola ovo sve podnio. Kraj puta nam znači pobjedu, dobili smo pomoć pedijatrijskoj onkologiji i nastavljamo dalje da pomognemo i drugim institucijama.

FOTO: INSTAGRAM_@NIKOLAROKVIC_ SCREENSHOT
FOTO: INSTAGRAM_@NIKOLAROKVIC_ SCREENSHOT

– Sve ove stvari koje su se Nikoli dešavale tokom puta, nisu bile slučajnosti, ovo je velika škola za neke mlade ljude, na putu svog duhovnog sazrijevanja. Uz Nikolu će sigurno uspjeti nešto da nauče.

– Jako smo uzbuđeni. Put je bio dugačak, imali smo razne brige, o kojima nismo htjeli ranije da pričamo. Bili smo zabrinuti za njega. Sada kada smo na samom kraju ima puno emocija, ali uzbuđenje je najjače. Mene je plašio taj kontinuitet toga, nikada nije pješačio 30 dana, bojala sam se da li će fizički moći to da izdrži. Psihički i duhovno je jak i hvala Bogu na tome. Shvatio je na putu da je balans duhovnog i fizičkog najbitniji.

Stigle ga emocije na kraju puta

– Toliko osjećanja… Toliko emocija… Toliko ljubavi u svakom danu, pogledu, riječi, koraku. Mnogi su mi govorili prije puta da je glava najbitnija. Ja sam sada uvjeren da je najbitniji balans! I ne možeš se osloniti samo na jednu stvar… Možeš ali nećeš daleko… Sklad duha, duše i tijela! Duh je kao gorivo, što čistije, to bolje duša radi… Duša je motor… A tijelo je šasija i pneumatici! I nekada stvarno tako izgleda, kao da sam putnik u svom biću, koje kada udje u ritam, posmatra okolinu i divi se trenucima Božije premudrosti, koja se izobilno izliva na ovom putu – napisao je on i dodao:

Ostao je još sutrašnji dan! Na samu pomisao da ću uz Božiju pomoć dotaći nogama i usnama Svetu Eginu, erupcija emocija izbija iz mene… Tako je bilo daleko… Nepojmljivo mom umu… Sada sa granica svojih vidika, blagodarim Gospodu, Svetom Nektariju i Svim Svetima na pomoći! Spreman sam da napravim i taj odlučujući korak u zagrljaj svemu najdražem što imam!! Bogu, Svetima, porodici, bližnjima i narodu! VOLIM VAS!!! BOG VAS BLAGOSLOVIO!!!! – napisao je Rokvić, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu