Politika

(FOTO) "Crnadak je najbolji poslanik u istoriji Srpske" Borenović tvrdi da nema problema u PDP i da će Stanivuković pobijediti sve kandidate

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je da je na sastanku opozicije bilo riječi o novoj krizi u kojoj se nalazimo zahvaljujući vlasti u RS i na nivou BiH.

(FOTO) "Crnadak je najbolji poslanik u istoriji Srpske" Borenović tvrdi da nema problema u PDP i da će Stanivuković pobijediti sve kandidate
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Već viđen scenario podizanja tenzija, jedno se radi u NSRS, a drugačije u PS BiH. Tamo koalicija uspješno funkcioniše, imenuje direktore, troše budžet – rekao je Borenović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kaže da je razgovarano i o lokalnim izborima i da će u najvećem dijelu RS biti dogovora opozicije.

– Osim par sredina, uključujući Banjaluku, Ugljevik… Ali to nije prvi put. U Banjaluci je PDP jasan. Naš kandidat je Stanivuković, idemo da po drugi put da porazimo SNSD i Dodika. To se vidi po istraživanjima i atmosferi koju vidimo na našim skupovima. Naš protivnik broj 1 je kandidat SNSD, koji je dosta nezgodan. Težim putem ćemo opet doći do pobjede – rekao je on.

Govoreći o najavljenoj kandidaturi Jelene Trivić, Borenović je rekao da će “pobijediti sve kandidate”.

– Imamo interesantnu situaciju da će u utakmici biti ujedinjen SNSD protiv kandidata PDP, za koga vjerujemo da će dobiti podršku Gradskog odbora SDS. Nadam se da će pobijediti argument, a ne lične frustracije – dodaje Borenović.

Komentarišući izjavu Trivićeve da očekuje podršku i dijela glasača PDP, Borenović je rekao da “svako ima svoje snove”.

Pročitajte još

– Po odzivu koji imamo u tribinama poznaje se velika podrška kandidatu PDP. Sasvim je normalno da aktuelni gradonačelnik ide u novu kandidaturu. Banjaluka je bolja, ljepša, u nju se dolazi. Urađeni su veliki i važni projekti – zaključuje Borenović.

Tvrdi da u PDP nema raskola povodom kandidature Stanivukovića.

– Igor Crnadak je najbolji narodni poslanik u istoroji Republike Srpske. Igor je moj saradnik. Mislim da su i on i Milko Grmuša na pozitivan način doprinijeli da je odluku donesemo ovako kako smo je donijeli. Kada imate više kandidata, u demokratskoj atmosferi – tvrdi Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu