Politika

(FOTO) Dodikova poruka Berbokovoj “Mogla bi da kući povede Šmita, a ne da nas z... zamlaćuje"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi bilo dobro da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da počne dijalog sa srpskim zvaničnicima, a ne da im presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Kristijana Šmita.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vidim da Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Šmita i pokaže da ovdje nama ni “p” od vladavine prava, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira Srbe u Srpskoj.

Stav Srpske je uvijek bio jasan – da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju. Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Šmita, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Berbokova – poručio je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je podsjetio da Njemačku potresa afera u vezi s planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

– Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Berbokovoj ni u njemačke dobre namjere. Berbokova kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla. Može i dalje da priča negativno o Republici Srpskoj i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujući i njenoj lošoj politici – poručio je Dodik.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, Berbokova je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih.

– To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Šmita kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z…. zamlaćuje – naveo je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu