Politika

(FOTO) Formiran 10. odbor stranke: Evo ko je predsjednik Narodnog fronta u Banjaluci, Trivićeva poručila da je napravljena prekretnica

Na osnivačkoj skupštini formiran je Gradski odbor Narodnog fronta u Banjaluci , što je 10. odbor koji je ova stranka formirala u Republici Srpskoj.

(FOTO) Formiran 10. odbor stranke: Evo ko je predsjednik Narodnog fronta u Banjaluci, Trivićeva poručila da je napravljena prekretnica
FOTO: NF BANJALUKA

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da su ovo samo pokazatelji da je Narodni front stranka koja je svakim danom sve jača, bogatija za novog člana, jača za neku novu ideju i stamenija.

– Svakim danom smo sve čvršći u ubjeđenju da smo u aprilu i maju kada smo imali osnivačku skupštinu, napravili prekretnicu kada je riječ o političkoj sceni Republike Srpske, a Banjaluka će na tom putu imati najznačajniju ulogu – kaže Trivićeva.

FOTO: NF
FOTO: NF

Kako kaže, Narodni front ostaje opredjeljen na svojim ključnim principima koje su promovisani u maju: borba protiv korupcije, pravna država, jake institucije, fer i pošteni izbori, slobodni mediji, razvoj privrede, poljoprivrde, iskorišćavanje poljoprivrednih, turističkih i energetskih potencijala Srpske.

Pročitajte još

Za predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci je izabran Branislav Čerek.

– Narodni front nije nastao kao hir, niti je plod nekog inata, Narodni front je nasušna potreba društva, to je iskra nade i protivteža režimu, na svim nivoima vlasti, a posebno u Banjaluc – kaže Čerek.

On ističe da će Banjaluka zasigurno biti okosnica narednih izbora i u kome će Narodni front pokazati da je izvorna opoziciona stranka i jedina alternativa sadašnjoj, “nakaradnoj vlasti”.

Gradski odbor NF Banjaluka
FOTO: NF

– Banjaluka kao najveći i najmnogoljudniji grad u Republici Srpskoj biće motor borbe, a na kraju i pobjede nad režimom. Gradski odbor Banjaluka će u narednom periodu morati užurbano i vrijedno da radi na širenju i jačanju infrastrukture, prvo kroz formiranje mjesnih odbora, a onda i ostalih stranačkih struktura, poput unije žena, mladih i penzionera – izjavio je Čerek.

Kako je saopšteno iz NF, on je istakao da će mjesni odbori i jačanje i širenje infrastrukture biti u primarnom fokusu njegovog djelovanja, te zaključio da će Narodni front pokazati da može i mora drugačije.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije