Svijet

(FOTO) HAOS U ZAGREBU Uhapšen profesor koji se potukao s učenikom u školi, policija objavila detalje incidenta

Snimak iz tehničke škole u Zagrebu na kom se vidi kako se profesor i učenik tuku, objavili su juče hrvatski mediji, a profesor je sada uhapšen.

Tuča učenika i profesora u školi
FOTO: TONY NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na društvenim mrežama dijeli se snimak na kom se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora, koji sjedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem, a onda i fizičkim sukobom.

Snimak počinje prije samog sukoba. Vidi se učenik kako prilazi profesoru, a neko iz klupe ga ciljano snima. Na snimku, koju su očito napravili učenici, čuje se muzika i zamor, učenici pričaju dok profesor sjedi za stolom.

Tuča nastavnika i učenika u Zagrebu
FOTO: TONY NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Policija je intervenisala povodom ovog slučaja.

– Nakon uviđaja utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio povrede. Tim učenicima je odmah pružena ljekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povrijeđeni i nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom – saopštila je policija.

– Istog dana, 61-godišnji profesor je uhapšen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloljetnih učenika počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede u pokušaju i dva krivična djela povrede djetetovih prava – dodaje se.

Pročitajte još

Zbog navedenih krivičnih djela on je predat pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena krivična prijava.

Direktorka škole je rekla da će profesor dobiti otkaz, međutim, nije odgovorila na pitanje da li će sankcije snositi i učenici, prenosi Telegraf.

– U navedenom slučaju škola je postupila u skladu sa protokolom, o događaju je obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo da iznosimo. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. U skladu sa navedenim, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu pomenutom nastavniku – poručila je direktorka škole Bosiljka Galenić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije