Društvo

(FOTO) Kad se komšije slože sve se može: Udovici i samohranoj majci se preko noći desilo čudo, evo i kako

Komšiluk u jednom gradu u Srbiji oduševio je mnoge ljude na internetu kada su se zajedničkim snagama odlučili na veliki i humani gest - sakupljanje novca za svoju komšinicu, udovicu i samohranu majku dvoje djece kojoj zbog neplaćenih računa prijeti isključenje struje.

(FOTO) Kad se komšije slože sve se može: Udovici i samohranoj majci se preko noći desilo čudo, evo i kako
FOTO: EMIL ČONKIĆ / RINGIER

Srbin koji na Reditu nije želio da otkrije svoje ime, a koji je najzaduženiji za ovaj humani gest, objasnio je da je došao na ideju da u dogovoru sa komšijama pomogne komšinici koja se našla u problemu. Kao majka dvije kćerke bez velikih novčanih sredstava, čiji se dom isključivo grije na struju, komšiluk tvrdi da ne smije dozvoliti da ove zime njihovi zidovi budu hladni.

– U našem komšiluku živi jedna porodica koja je u velikim novčanim problemima. Naime, otac je preminuo od kovida 2021. i sada je ostala majka sa dvije kćerke – glasio je početak.

– Pošto se grijemo svi na kotlove, a cijena uglja je abnormalna, oni su se grijali na struju do sada. Skoro smo saznali da imaju zaostali dug od tri mjeseca i skoro je dobila opomenu pred ukidanje električne energije koji ističe sutra. Ja sam organizovao komšije da prikupimo ali još nismo uspjeli da skupimo sve – potom je dodao.

Pročitajte još

– Zanima me da li žena može da odloži ukidanje snabdijevanja električne energije bar na još sedam dana da probam da sakupim na poslu i u gradu? Ako ne, možda možemo da ih blokiramo ili nešto slično, jer ako ostanu bez struje ne znam kako će pregurati zimu – izjavio je mladić.

– Ima li neko ikakav prijedlog kako da se pomjeri ova neprijatna situacija? Kažem bar sedam dana da probam još u gradu da sakupim – napisao je on.

Srbi još jednom pokazali slogu

Koliko su Srbi složni u ovakvim situacijama, govori činjenica da u komentarima, ovaj neimenovani Srbin nije samo dobio savjete kako i na koji način da odlože plaćanje struje, već su mnogi i sami upitali kako i na koji način da pomognu porodici. Tražeći žiro račun, ili bilo kakvu veću informaciju gdje bi svoj novac mogli da pošalju.

Svakako, autor ove objave objasnio je da mu je fokus ipak na samom komšiluku i gradu u kome se sve i dešava, ali da će svakako u kontaktu sa porodicom javiti detalje, ukoliko budu potrebni neki veći troškovi.

Nakon par sati, on se opet javio, ali ovog puta sa malo srećnijim vijestima.

– Uspjeli smo da odložimo na 10 dana. Objasnili smo situaciju, bilo je malo nećkanja ali kada su čuli priču pristali su. Sada da sakupimo ostatak u gradu i sve će biti OK. Hvala svima na savjetima – napisao je on, prenosi Blic.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije