Sudbine

(FOTO) “Kuća mi je bila puna izbjeglica“ Sanja Đorđević preživjela jezive scene tokom rata

Sanja Đorđević uživa u mirnom životu koji krije od očiju javnosti, a iako bi mnogi pomislili da su ovoj pjevačici koja se udala cvjetale ruže, realnost je drugačija.

Sanja Đorđević
FOTO: SANJADJORDJEVICOFFICIAL /ISNTAGRAM/SCREENHSOT

 Bezbrižno djetinjstvo u Bosni prekunio je rat koji je na nju ostavio bolna sjećanja.

Naime, zbog rata u Bosni i Hercegovini, folk pjevačica je ostala bez skoro svih dragih uspomena, ali njena porodica uspjela je da sačuva jednu crno-belu fotografiju koju je željela da podijeli sa svojim pratiocima.

FOTO: SANJADJORDJEVICOFFICILA/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: SANJADJORDJEVICOFFICILA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Ovo mi je jedina slika koju sam srećom dobila od familije. Samo ovu imam i sretna sam jer su mi sve slike, nažalost, izgorjele u gradu gdje sam odrasla. Au, kako me je mama pustila u ovako kratkoj haljinici? Kaže da sam vrištala i morala jadna žena da mi udovolji – emotivno je napisala Đorđevićka, što je raznežilo njene fanove.

Sanja je, inače, odrasla u Sarajevu, a grad je napustila tokom ratnih devedesetih. Tada je već bila udata za nekadašnjeg fudbalera Petra Đorđevića, sa kojim se po odlasku iz Bosne i Hercegovine skućila u Švajcarskoj, gdje je on nastavio karijeru, prenosi Grand.

U vrijeme rata u Bosni suprug i ja smo otišli u Švajcarsku, pa smo se tamo skućili i pružili utočište ljudima koji su izbjegli. Kuća mi je bila puna izbjeglica, a pored toga, strijepila sam kad su iz Sarajeva odlazile moje sestre i majka. Moja kćerka Ivana nikad nije sama spavala u sobi jer smo ljude useljavali i ispraćali svakodnevno – ispričala Sanja.

Pjevačica je istakal da se plašila da joj majka i sestra ne stradaju.

– Užasno je vrijeme rata, to znaju svi koji su se našli u takvim situacijama. Plašila sam se da mi majka i sestre ne stradaju u putu, jezivo je bilo. Bila sam mlada i mogla sam da živim s milion ljudi. Nije mi smetala buka. Plakali smo svi od straha, ali smo preživljavali i vjerovali u bolje sutra. Morala sam da odrastem preko noći u vrijeme devedesetih. Kad smo se vratili u Srbiju, počela sam da gradim karijeru i skroz sam se dala publici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu