Društvo

(FOTO) Mještani uplašeni jer ne znaju kako da se zaštite od divljih životinja "Noću ne smijem da izađem iz kuće, a danju moram da držim oči otvorene i osluškujem DA NE NAIĐU MEČKE"

Mještani sela Dobri Do u ivanjičkoj opštini uplašeni su jer im se mečke, kako kažu, šetaju ispod prozora.

Medvjed u šumi
FOTO: SIMONE CAPPELLARI/PEXELS

Rada Nerandžić svjedoči da je u petak vidjela jednu mečku koja je prošla pored štale, a već u subotu dvije su bile ispred kuće.

otisak medvjeđe šape u blatu
FOTO: INFOLIGA.RS/SCREENSHOT

Mnogo sam se uplašila jer su bukvalno bile ispod prozora. I nije im prvi put da dolaze. Prije tri godine imali smo neprijatnu situaciju kada je napala našu junicu i ozbiljno je povrijedila. Jedva smo uspjeli da je spasemo. Ja živim na selu, imam ovce, krave i svakodnevno sam od tog nemilog događaja bila u strahu da li će se iznova pojaviti. I evo sada su bukvalno došle pred kuću. Ne znam šta da radim niti kome da se obratim za pomoć. Noću ne smijem da izađem iz kuće, a danju moram da držim oči otvorene i osluškujem da slučajno ne naiđu – kaže Rada, piše Infoliga.

Pročitajte još

U ovim krajeva mečke nisu rijetkost. Ali u posljednje vrijeme sve češće ih ljudi viđaju blizu centra sela i domaćinstava gdje ima domaćih životinja ili pčela. 

Mještani su uplašeni jer ne znaju kako da se zaštite, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu