Zabava

(FOTO) "Morala sam da napustim fakultet" Ekstra Nena otkrila sve o teškom odrastanju, folkerka sa knedlom u grlu progovorila o najbolnijoj temi

Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena nije imala ni malo lak put do uspjeha, ali nikad nije željela da iznosi detalje iz privatnog života, niti da kuka.

(FOTO) "Morala sam da napustim fakultet" Ekstra Nena otkrila sve o teškom odrastanju, folkerka sa knedlom u grlu progovorila o najbolnijoj temi
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

U djetinjstvu je bila veoma stidljiva, tvrdi da je takva i danas, a malo ko zna da je krišom, u šesnaestoj godini savladala sve strahove i započela da se bavi muzikom.

– Moj put je od malena bio zacrtan, duhom sam bila povezana sa muzikom. Roditelji su me sa šest godina upisali u muzičku školu, sa šesnaest godina sam krišom od porodice pjevala u zabavnom ansamblu, ubrzo i tajno upisala muzičku školu – rekla je Nena i dodala da je od prvog honorara kupila svoj pijanino.

FOTO: RTS PESMA EVROVIZIJE - ZVANIČNI KANAL/SCREENSHOT
FOTO: RTS PESMA EVROVIZIJE - ZVANIČNI KANAL/SCREENSHOT
Snežana Berić
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Sa samo 16 godina ostala je bez roditelja i tada na sebe preuzela brigu o sestrama. Tokom studentskih dana, pjevala je u hotelu „Taš“ i time izdržavala sestre.

– Ja se od šesnaeste godine profesionalno bavim muzikom, brinem o sebi. Jako dobro sam se izborila sa tim, sve sam stizala, kasnije sam upisala i falkultet. Ujutru sam išla u školu, popodne sam išla na probe sa bendom, uveče pjevala u hotelu “Taš”. Napustila sam studije nakon što sam shvatila da sam iscijeđena kao limun, ali me je profesorka ubjeđivala da na fakultetu ima mjesta za mene. Ja nisam imala od čega da živim, jednostavno sam to napustila i okrenula sam se muzici – ispričala je Esktra Nena.

Posebnu pažnju pjevačica je skrenula 1992. godine, kada je predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji u Švedskoj numerom „Ljubim te pjesmama“.

– Bila sam lijepa djevojka koju su svi htjeli pored sebe. Uzor mi je bila majka koja je bila prelijepa, koja je sa crvenim ružom pravila ručak, njen osmijeh… U svakom trenutku života sam samo njen lik vidjela, ona mi je bila uzor. Tu je snaga, u porodici da se postigne nešto u životu – istakla je pjevačica u ispovijesti.

Mnogi smatraju da se Nena nije promijenila od početka karijere do sada, a nedavno je otkrila tajnu svog mladakačkog izgleda.

– Možda zvuči malo dosadno kada si uvijek ista, ali sam ja zahvalna Bogu što me je sačuvao. Mogu da kažem da nisam urnisala sebe, nisam onaj tip koji pije, puši, ne izlazim noću, ne radim ništa što bi moglo da naškodi meni. Nekada samo malo više jedem ili se ulijenjiim, pa ne vježbam, samo pokušavam da sačuvam ono što sam dobila od prirode – rekla je ona i zaključila:

– Jako je deplasirano u svijetu i svuda je aut pričati o godinama, to samo u našoj primitivnoj zemlji kažu ljudi „Jao što si ti za svoje godine“. Valjda naša djela govore, a ne naše godine, lijepo je da ti neko kaže da lijepo izgledaš. Najbitnije je zaista da sa svakom godinom dobiješ nešto, ali ostaviš ono što si imao. Ja sam žena bez godina, jer ne priznajem godine, nego djela, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu