Sudbine

(FOTO) "Ne bismo se mijenjali za život u gradu" Slađa odmalena radi u ŠTALI I NA NJIVI, za nju nema odmora, ni bolovanja

Slađana od malih nogu radi na njivi i u štali. Izabrala je da nastavi da radi ono što najbolje zna, gaji muzne krave simentalke, a u bikovima Angus sorte vidi novi pravac bavljenja stočarstvom

Slađana Kamenarović
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Mjesto Susek u opštini Beočin, udaljeno je 35 km od Novog Sada. Tu na obali Dunava, na obroncima Fruške Gore Slađana Kamenarović zajedno sa suprugom Sinišom vodi poljoprivredno gazdinstvo u kome vidi budućnost.

Kako potičem iz porodice koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom, od malih nogu sam upoznata sa svim poslovima kako na njivi tako i u štali, te sam udajom samo nastavila da sa suprugom radim iste poslove i da vremenom unapređujemo i uvećavamo naše gazdinstvo – kaže Slađana.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U fokusu im je stočarstvo, pa trenutno imaju 23 muzne krave simentalske rase, 3 junice, 8 teladi i bika. Slađana i Siniša imaju 32 ha zemlje na kojoj većinom gaje pšenicu, kukuruz i djetelinu za potrebe gazdinstva, prenosi Žena Blic.

Pročitajte još

– Bik je rase Angus i to nam je novi plan da dugoročno gajimo ovu vrstu stoke. Mlijeko dajemo na otkup, ali u budućnosti i u tom pogledu imamo određene planove. U posljednje vrijeme smo dosta ulagali u mehanizaciju i kupovinu obradive zemlje, čija cijena je na našim prostorima prilično visoka. Poslove obavljamo suprug i ja sami, ali sve više nam pomaže i trinaestogodišnji sin Vukašin, koji bi volio da u budućnosti preuzme poslove na selu. Možda će i kćerka Aleksandra koja je sada srednjoškolka poželjeti da ostane na imanju – rekla je ona.

Slađana napominje da je posao oko zemlje i stoke težak, naročito kada se teži većim postignućima.

– Poljoprivreda ne daje pravo ni na odmor ni na bolovanje, ali mi volimo to što radimo, volimo ovakav život i ne bismo se mijenjali za život u gradu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije