Hronika

(FOTO) Novi detalji hapšenja poznatog banjalučkog advokata: Kod Stupara nađeno NEKOLIKO PIŠTOLJA i više stotina metaka

Prilikom pretresa prostorija koje koristi banjalučki advokat Dragan Stupar policija je pornašla nekoliko pištolja i više stotina metaka, potvrđeno je u MUP Srpske.

Dolazak advokata Dragana Stupara u Tužilaštvo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je Srpskainfo objavila, Stupar je uhapšen u akciji „Advokat“ i jutros je predat u nadležnost Republičkog tužilaštva.

On se sumnjiči da je počinio krivična djela „Napad na sudiju ili javnog tužioca“ u vezi sa krivičnim djelima „Nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

Pročitajte još

– Na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres privatnih i poslovnih prostorija koje koristi osumnjičeni D.S. i tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima, i to četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i drugo – rekli su u policiji.

Akciju kodnog naziva “Advokat” realizovali su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije