Banjaluka

(FOTO) Ovako je bilo na otvaranju "Zimzobala": Uz vile, vilenjake, Djeda Mraza i lampione počeo zimski market

Vile i vilenjaci, Djed Mraz koji je i ove godine pristigao na nesvakidašnji način, noseći mnoštvo poklona, te puštanje lampiona bili su dio atmosfere sa otvaranja "Zimzobala" u parku „Petar Kočić“.

(FOTO) Ovako je bilo na otvaranju "Zimzobala": Uz vile, vilenjake, Djeda Mraza i lampione počeo zimski market
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Sve to označilo je početak još jedne „Banjalučke zime“, koja će i ove godine da bude obogaćena muzičkim sadržajima, gastronomskom ponudom, novogodišnjim ukrasima, te mnogim drugim sadržajima za sve građane, ali i mnogobrojne turiste koji već polako pristižu u naš grad.

Jedan naš omiljeni hobi jeste obaranje rekorda i postavljanje novih. Sudeći po broju naših sugrađana, posjetilaca, ljudi koji borave trenutno ovdje, ali i sudeći po različitim jezicima koje možemo da čujemo na ulicama našeg grada, sve to svjedoči podatku o posjećenosti Banjaluci, a ponosni smo jer smo rekorde oborili već – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da se očekuje više od 300 sati programa u srcu grada, te dolazak dvije velike zvijezde za Novu godinu.

💫МАГИЈА ЈЕ СТИГЛА💫И трајаће више од мјесец дана!🌟300 сати културно-умјетничког програма за све генерације, сваког…

Posted by Драшко Станивуковић on Sunday, December 3, 2023

Direktor Gradske razvojne agencije, Neven Stanić napomenuo je kako su pripreme za ovaj događaj trajale više od tri mjeseca.

Pročitajte još

-Uložili smo dosta sredstava i napora da bi imali ovaku rasvjetu, kućice, a i broj ugostitelja je veći, velika je i potražnja bila. Za svakoga ima po nešto te očekujemo da ove godine ponuda bude bolje od prethodne, a naredne godine da to bude još bolje i na višem nivou – rekao je Stanić.

Direktor Turističke organizacije Grada Dragana Vukliš, podsjetila je da je Banjaluka iz godine u godinu sve zanimljivija turistička destinacija, posebno za novogodišnje praznike.

-Obaramo rekordnu godinu po broju dolazaka otkako se mjeri turistički promet u Banaluci – dodala je Vukliš.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije