Hronika

(FOTO) "Presudio mu je na kućnom pragu, tu gdje smo odrasli" Tijelo Perice pronađeno na njivi gdje je čuvao stoku, glava mu bila ISJEČENE NA 4 MJESTA

Perica T. (46), iz Urovice kod Negotina, ubijen je danas u jednom od zaseoka ovog sela udaljenog 28 kilometara od Negotina, a zbog sumnje da ga je sa više udaraca u glavu usmrtio, najverovatnije sjekirom, uhapšen je mještanin Dušan T. (63).

Osumnjičeni za ubistvo u Negotinu
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Peričino tijelo pronađeno je na njivi na potezu zvanom Ruđine u Urovici, stotinak metara od salaša na kojem je čuvao stoku. Svjedoci kažu da mu je glava bila isječena na četiri mjesta.

Osumnjičeni za ubistvo je na saslušanju u policiji, navodno, negirao zločin, tvrdeći da ga je Taricić prvi napao, dok porodica ubijenog Perice sa nevjericom odbacuje te navode.

Ubijeni čovjek u Negotinu
FOTO: DRUSTVENE MREZE/FACEBOOK

– Sramota je da pričaju da je Perica išao da se obračunava sa Dušanom. Pa, taj nam je čovjek zapalio salaš prošle godine. On je došao kod nas na imanje. Ubio mi je brata, maltene na kućnom pragu, tu gdje smo odrasli, gdje je on i sad čuvao stoku – neutješan je Peričin stariji brat Ljutica T.

Prijatelji i rodbina opraštaju se od ubijenog Perice potresnim porukama na društvenim mrežama. Za njega imaju samo riječi hvale, navodeći da je bio dobar domaćin, porodičan i vrijedan čovjek.

Pročitajte još

Naložena obdukcija

Viši javni tužilac naložio je obdukciju tijela žrtve, koju će obaviti vještaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu. Policija je na licu mjesta satima “češljala” teren tragajući za oružjem kojim je usmrćen Perica T. Potragu im je otežavala i činjenica da su višednevne kiše isprale atarske puteve, zbog čega se do mjesta zločina moglo samo terenskim vozilom.

– Perica je radio u građevini, bavio se poljoprivredom, čuvao ovce i krave. Najvrijedniji je bio u selu, spreman svakom da pomogne. I sad kad je bio u naponu snage, kad je trebalo da odškoluje sina, bude oslonac ženi, nema ga više. Zlo nam je napravljeno, u crno smo zavijeni – dodaje Ljutica T, piše Blic.

Osumnjičeni Dušan živi na svom porodičnom imanju na potesu zvanom Mičiglava, tri kilometra udaljenom od Peričinog salaša, a pet kilometara udaljenog od Urovice. Na svom imanju, Dušan već godinama čuva stoku, krave i tovne bikove. U selu ističu da sa mnogima nije bio u dobrim odnosima. Prije dvije godine je prijavio da mu je neko ubio steonu kravu, ali počinioci nikada nisu pronađeni. I sa Pericom se, navodno, sporio, jer mu je ovaj zamjerao što krave pušta na njegove njive zasijane pšenicom.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije