Društvo

(FOTO) "Samo pukom srećom nikoga nije bilo u tom dijelu" Ovako izgleda kuća koju je POGODILA NEEKSPLODIRANA PROTIVGRADNA RAKETA

Silovito nevijreme tokom jučerašnjeg dana pogodilo je opštinu Gornji Milanovac, velika mataerijalna šteta pričinjena je na voću i povrću, ali i na brojnim automobilima koji usljed nevremena skoro potpuno razlupani od ledenica. U Ulici Proleterskih brigada na porodičnu kuću pala je i neeksplodirana protivgradna raketa.

kuća u gornjem milanovcu poslije nevremena
FOTO: RINA

Čuli smo da je nešto puklo, a onda i saznali da je raketa proletjela kroz krov. Samo pukom srećom nije bilo nikoga u tom dijelu kuće u tom trenutku i nije bilo žrtava  kažu Milanovčani.

kuća u gornjem milanovcu poslije nevremena
FOTO: RINA
kuća u gornjem milanovcu poslije nevremena
FOTO: RINA
kuća u gornjem milanovcu poslije nevremena
FOTO: RINA

Porodicu u čiju kuću je upala protivgradna raketa posjetio je i prvi čovjek ove opštine Dejan Kovačević koji je istakao da će opštinske ekipe za procjenu štete već sutra krenuti na teren kako bi se popisala sva nastala šteta.

Pukom srećom prošlo je bez žrtava. Opština će nadonaditi štetu porodici, a svakako ćemo tužiti proizvođača raketa – rekao je Kovačević.

Grad je padao 20 minuta

Oluja praćena gradom većine oraha pogodila je i sela u okolini Topole i Aranđelovca. Najviše su stradala topolska sela Lipovac, Vaganac, Kloka, Belosavci, Zagorica, Natalinci, dok su u Aranđelovcu najgore stradala sela Banja i Vukosavci.

Pročitajte još

Prema riječima meštana topolskih sela, šteta na poljoprivredi je ogromna, uzevši u obzir to da je ovo drugi put za posljednjih deset dana da ih pogađa ovako snažno nevrijeme.

Grad je padao skoro 20 minuta, u dvorištu je bilo kao u sred zime, sve je bilo bijelo. Nikada do sad nije ovako bilo, a što je najgore kiša i dalje ne prestaje, a pada od pet popodne. Šteta na voću, povrću i ratarskim usjevima je ogromna. Kako će seljaci ovo preživjeti, ja ne znam – kaže mještanin sela Krčevac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu