Svijet

(FOTO) Skandal u hrvatskoj školi: Radnik punio automobil na struju, a djeca se smrzavala

Jedan radnik iz OŠ Ivanja Reka, iz Hrvatske, dobio je opomenu pred otkaz, jer je školskom strujom punio svoj električni automobil dok u školi nije bilo grijanja, a učenici su bili prinuđeni da sjede u jaknama, pokriveni ćebadima.

đaci osnovna škola djeca
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Roditelji učenika tvrde da im se djeca smrzavaju u školi, jer grijanje ne radi već dvije nedjelje, kao i da su kontaktirali v.d. direktorku škole Dubravku C, ali da problem i dalje nije riješen. Takođe su zahtjevali da se uključe električni radijatori, dok se ne riješi situacija.

– Roditelji su se već nekoliko puta obraćali v.d. direktorki povodom ovog problema, ali odgovora na problem nema. Obećano je da će toplotne pumpe raditi, ali one ne rade i još je hladno u nastavi, posebno u nižim odjeljenjima, od 1. do 4. razreda – tvrde roditelji učenika u mejlu upućenom Indeksu.

radijator
FOTO: SRPSKAINFO

Takođe su zahtjevali da se uključe električni radijatori, dok se ne riješi situacija, ali su dobili odgovor “da nije dovoljno jaka struja”.

– Da se ​​danas vidi da se električni automobil puni školskom strujom. Auto koji se vidi na snimku nije školski, ne zna se čiji je, ali je pravilno priključen na školsku utičnicu i krade. školsku struju – navodi se u mejlu, koji je u prilogu, i fotografije na kojima se automobil puni školskom strujom.

“Imali smo eksploziju u kotlarnici”

– Moram da reagujem na netačnu informaciju koju su pojedini predstavnici u Savjetu roditelja poslali svojim razredima. U petak je došlo do eksplozije u kotlarnici u Ivanjoj Reci (uzrok još uvijek nije poznat) i zbog sanacije štete nećemo imati grijanje (radićemo sa toplotnim pumpama) i toplu vodu u sanitarnim čvorovima – navodi se u saopštenju direktorke i nastavlja:

– I u petak i juče se radilo na otklanjanju kvara jer smo odmah reagovali prema Gradskoj službi za prosvjetu i na teren je izašla hitna interventna firma, ali će biti potrebno nekoliko dana da se sanira jer su nam potrebni novi dijelovi za dimnjak i ponovo montiranje dimnjaka i postavljanje kotlova.

Pročitajte još

“Sanacija je, nažalost, trajala malo duže”

Index je stupio u kontakt sa v.d. direktorkom i provjerio da li je tačno da u školi nema grijanja, koliko isključene traje i čiji se automobil puni ispred škole.

– Nakon uočavanja kvara u kotlarnici škole, obavijestili smo Gradsku upravu za prosvjetu i u saradnji sa ovlašćenim stručnjakom kvar je odmah identifikovan, odnosno dogovorena popravka. S obzirom da je za popravku potrebno naručiti i izrada dijelova i opreme po narudžbini, popravka je, nažalost, trajala malo duže – odgovorila je.

– U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje preko toplotnih pumpi, međutim, kako smo velika škola, a grijemo se prvenstveno na podno grijanje, trebalo je neko vrijeme da sistem dostigne puni kapacitet. Već danas je temperatura u školi zadovoljavajuća i na propisanim nivoima. Opravku gasnog dijela toplovoda očekujemo u narednih desetak dana, čim stignu svi naručeni neophodni dijelovi – navela je ona, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije